Flash Heren door naar derde ronde regiobeker.

Door op vrijdag, 30 november, 2012 - 11:00

Door Ron Hekkelman

Veendammers ondanks slap spel een forse maat te groot voor Doles

VOLLEYBAL - Op volle oorlogssterkte trokken de mannen van volleybalverening Flash afgelopen woensdag naar Harkstede, waar de plaatselijke eersteklasser de Veendammers opwachtte voor het bekerduel uit de tweede ronde van de regiobeker. Doles trad aan met een spelersgroep van 7 mannen tegen koploper Flash uit de promotieklasse A. Maar Doles kon het in eigen huis niet bolwerken en verloor met 3-1 van Flash. De setstanden waren: 21-25, 21-25, 25-21, 14-25. Eindstand Doles-Flash 1-3.

Het leverde in de beginfase een traag potje volleybal op. De pass liet aan beide kanten van het net te wensen over en de set-ups waren veelal erg hoog en voorspelbaar. Flash liep op vlotte wijze vijf punten weg. Maar wist deze voorsprong te behouden en pakte al voortkabbelend de eerste set: 21-25. Ook in de tweede set hetzelfde beeld. Het spelbeeld was gelijk aan de eerste set. Ook deze set verdween in het parkstedelijk mandje: 21-25.

In de derde set achtte coach Jan Pot de tijd rijp voor wat wisselingen. De buitenspelers rouleerden al vanaf de tweede set. En na een lange herstelpauze (autongeluk) was Freddy Pelgrim weer van de partij en kon een volle set meespelen. Werner en Henk Kruid bleven gespaard (schouder en rug) waarbij Werner ook nog met èèn been in de startblokken stond om in de auto te springen en zijn vrouw te ondersteunen bij de aanstaande bevalling.

Het begin van de derde set was hoopgevend. Flash denderde naar een 8 punten voorsprong en Doles had het nakijken. Maar bij een 8-16 stand stokte de Veendamse puntenproductie volkomen en scoorde Doles tien keer op rij. Aan de overzijde van het net was de ‘geest' uit de fles en wisten de gastheren deze set zelfs met 25-21 naar zich toe te trekken.

De vierde set begon Flash wat geïrriteerd door deze tegenslag en schakelde een half tandje (op de tribune vroeg men om een melktandje) bij en dat was voldoende om de tegenstand van Doles te breken. Links en rechts vlogen de ballen de Harksteder verdedigers om de oren: 14-25.

Het was geen mooie wedstrijd maar Flasch is een ronde verder. Veel tijd om uit een ander vaatje te tappen hebben de mannen van oefenmeester Jan Pot niet, want zaterdag komt Oryx op bezoek. Geen hoogvlieger in de promotieklasse, maar tot nu toe blijken dat juist de moeilijke tegenstanders om optimale scores te behalen.

Het publiek kan het zaterdag om 18.00 uur in de Parkstadarena in Veendam komen bekijken