Overslaan en naar de inhoud gaan

VMBO Winkler Prins in actie voor Serious Request

Door op woensdag, 28 november, 2012 - 08:00

Babygeschenkdozen en kerstboompjes
In het rode VMBO-schoolgebouw van Winkler Prins Veendam wordt door leerlingen en docenten hard gewerkt om een zo hoog mogelijke opbrengst voor Serious Request 2012 binnen te halen. Leerlingen van de beroepssector economie besloten enige tijd geleden al spontaan om aan deze actie mee te doen. De actie staat dit jaar voor het bestrijden van een stille ramp: moeders die hun pasgeboren kind verliezen door gebrek aan hygiëne en medische (na)zorg.
De leerlingen bedachten het project ‘Babydozen'. Ze maken dozen met allerlei artikelen voor baby's en moeders. Ze zoeken hiervoor sponsoren en verkopen de dozen om ter gelegenheid van de geboorte van een kind als cadeau te geven. De babydozen gaan € 7,50 à € 10,- kosten.

Sneeuwbaleffect
De actie loopt goed en het enthousiasme van deze leerlingen werkte zo aanstekelijk dat 23 november in het VMBO-huis een nieuwe spontane actie ontstond. Alle derde en vierdeklassers van Techniek en Economie slaan de handen ineen en zijn samen gaan werken aan het project Kerstboompjes.  De techniekleerlingen maken kleine houten boompjes en de leerlingen van handel & administratie decoreren deze. Lezers die deze handgemaakte kerstboompjes als kerstdecoratie willen kopen en in de boom willen hangen, kunnen de boompjes en/of de babydozen bestellen via het bestelformulier op de door leerlingen zelfgemaakte website: http://winklerprinsinactie.nl

Op een later tijdstip in december verkopen de leerlingen de kerstversiering ook in het Winkelcentrum Autorama Veendam. Elk boompje is uniek en wordt verkocht voor € 1,- per stuk. De volledige opbrengst en eventuele extra donaties gaan naar Serious Request.

Door dit project leren de leerlingen elkaar beter kennen. Wat vooral ook belangrijk is voor nu en later, is dat ze leren samenwerken in een project waaruit iets moois tot stand komt voor een goed doel.

Techniekleerlinge Elfi Dijkstra: "Het is een heel goed doel. Via mijn zus, die als vrijwilligster in Afrika heeft gewerkt, weet ik dat hulp voor moeders en baby's hard nodig is." Sharon Bakker, eveneens van de sector techniek: "Het is een leuk om de boompjes te maken. Het zijn er wel heel veel. Afwisseling met andere lessen is dan welkom."