Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorbereidingen 51ste Internationaal Indoor Concours Hippique Veendam in volle gang

Door op woensdag, 28 november, 2012 - 08:00

PAARDENSPORT- Na de spectaculaire viering van het 50ste Internationaal Indoor Concours Hippique Veendam zijn de voorbereidingen voor het 51ste Internationaal Indoor Concours Hippique Veendam in volle gang. Dankzij de trouwe sponsoren is het de organisatie gelukt om wederom een gevarieerd programma samen te stellen. Indoor Veendam is dit jaar zelfs met 1 dag uitgebreid. De 51ste editie vindt plaats van 21 december 2012 tot en met 5 januari 2013 in de Eurohallen van het Van der Valk Complex in Zuidbroek.

Alle aspecten van de paardensport komen in Zuidbroek aan bod en alle niveaus krijgen de kans zich op dit podium te laten zien. Zo verschijnen niet alleen topruiters van het springen aan de start, maar ook de jeugd met hun pony's en dressuurpaarden.

Dressuur
Traditioneel is één dag tijdens het CSI2* IICH Veendam voor de landelijke dressuurrubrieken klasse B t/m Z2. Evenals voorgaande jaren kwalificeren de beste combinaties van deze DCIVcompetitie zich voor deze wedstrijd. Voor deze competitie (DCIV:Dressuur Competitie Indoor Veendam) zijn inmiddels de eerste wedstrijden verreden. De categorie 1 dressuur (22 december) is uitgebreid met de midden tour en zware tour (Grand Prix). Voor de kur op muziek zware tour is de 1e prijs € 750,00.

Dit jaar is er voor het eerst ook een dressuurdag voor pony's. Ook hiervoor worden 2 selectiewedstrijden gereden. De finale van de DCIV Competitie Pony's 2012 wordt op 31 december verreden in de klasse B t/m Z2. Dit betekend dat er een extra wedstrijddag is toegevoegd aan het programma van Indoor Veendam.

Show
Tijdens CSI2* IICH Veendam zijn er een aantal shows. Aan de invulling hiervan wordt momenteel hard gewerkt en wie of wat er komt blijft voorlopig nog geheim. Wel is zeker dat de spectaculaire terugkeer van de Puissance tijdens de 50ste editie een vervolg gaat krijgen.

KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie
Ook dit jaar maakt Indoor Veendam deel uit van de KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie. De KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie is een unieke gelegenheid om de jonge goedgekeurde KWPN-hengsten in actie te zien. De GMB Hengstencompetitie heeft ten doel fokkers en belanghebbenden een inzicht te geven in de prestatiecapaciteiten van de hengsten. Dit seizoen kent de hengstencompetitie vier wedstrijden en een finale tijdens de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch.

Programma
Het Internationaal Indoor Concours Hippique in Zuidbroek begint op 21 december en eindigt op 5 januari.