Overslaan en naar de inhoud gaan

Uniek Kerstconcert Regionaal Vocaal Ensemble en Harmonieorkest Voorwaarts

Door op vrijdag, 7 december, 2012 - 08:00

KERSTCONCERT - Op zaterdag 15 december a.s. zullen het Regionaal Vocaal Ensemble (RVE) o.l.v. Anne de Bruijn en Harmonieorkest Voorwaarts Veendam o.l.v. Ruud Extra een uniek concert geven in de Protestantse kerk van Wildervank (Raadhuisstraat 8).

Twee verenigingen die in Veendam en omgeving hun sporen op muzikaal gebied ruim hebben verdiend, geven voor het eerst in hun bestaan een gezamenlijk concert. Het RVE heeft sinds de oprichting bijna elk jaar vlak voor Kerst een concert gegeven volgens de Engelse koortraditie "A Festival of Lessons and Carols". Voorwaarts heeft jarenlang de begeleiding verzorgd tijdens de Volkskerstzang in Veendam.

Door het wegvallen van de Volkskerstzang in Veendam, is het idee ontstaan om een gezamenlijk concert te geven. De diverse muziekstijlen van beide verenigingen zorgt voor een afwisselend programma, waarbij klassieke "Christmas Carols" worden afgewisseld met swingende orkestbewerkingen van bekende popsongs. Uiteraard zullen beide verenigingen ook de muzikale krachten bundelen in een medley van bekende kerstliederen.

Het concert begint om 20:00 uur en is zonder pauze. Toegangskaarten kosten € 7,50 en zijn te verkrijgen bij de leden, telefonisch via 0598-626094 (Willy Kamphuis) of per email via kaartverkoop@voorwaartsveendam.nl