Overslaan en naar de inhoud gaan

Schoolsport uitwisseling Veendam - Norden

Door op dinsdag, 27 november, 2012 - 12:00

SCHOOLSPORT - De Commissie voor de Schoolsport uit Veendam heeft voor de 40e keer een schoolsport uitwisseling georganiseerd met een plaats uit Ost-Friesland..

Voor de 12e keer was er weer een uitwisseling met leerlingen van diverse scholen uit het Duitse Norden.Het ontvangst was woensdagmorgen om half twaalf in het Indoorcentrum. Hier werden de leerlingen en begeleiders welkom geheten. Na een lunch zijn om 14.00 uur voor de leerlingen van het V.O. aan de toernooien begonnen. De leerlingen van het B.O. zijn naar de Kunstkot geweest en hebben zich daar prima vermaakt.

Na afloop hiervan zijn alle Duitse kinderen opgehaald door het gastgezin, waar ze twee nachten zijn gebleven.

De Duitse begeleiders waren ondergebracht bij de collega's van de Commissie voor de Schoolsport. Tijdens een informele bijeenkomst is woensdagavond afscheid genomen van de heer Heinz Knieper.
De heer Knieper was in Norden de stuwende kracht achter de schoolsport uitwisselingen.

Op donderdag werden de toernooien hervat met 's morgens zaalvoetbal (jongens) en uni-hockey (meisjes) B.O. en 's middags zaalvoetbal (jongens) en trefbal (jongens en meisjes van het V.O. ). Ook werd er op 3 velden badminton gespeeld. Al deze wedstrijden hebben plaatsgevonden in het Indoorcentrum.

In Tropiqua waren er zwemwedstrijden voor jongens en meisjes van het V.O.
Donderdagavond konden alle deelnemers naar een zwemdisco in Tropiqua. Van half zeven tot half negen zijn de aanwezige leerlingen vermaakt met muziek van Peter Mans Muziek.

Vrijdagmorgen om half tien zijn onze Duitse gasten weer vertrokken richting Norden.
In het restaurant van het Indoorcentrum zijn de gastgezinnen, onder het genot van een kop koffie, bedankt dat zij voor twee nachten één of meer Duitse kinderen in huis wilden nemen. Bij vertrek krijgen de gastouders nog een attentie mee naar huis.

De Commissie voor de Schoolsport kan terugzien op een zeer geslaagde en uiterst sportieve uitwisseling die zonder enig probleem is verlopen.


Uitslagen Schoolsport uitwisseling Veendam-Norden