Overslaan en naar de inhoud gaan

Sterke bezetting op 5e Plusine IVJK

Door op dinsdag, 27 november, 2012 - 22:51

JUDO - Tegen de vijfhonderd judoka's uit Nederland en Duitsland strijden zaterdag 8 december tegen elkaar op een achttal judomatten in de Parkstadhal te Veendam. Hier vindt dan de vijfde editie plaats van het Plusine Internationaal Veendammer Judokampioenschap. Onder hen verschillende nationale jeugdkampioenen, zoals Margitte Hein uit Groningen, Pascale Netzer uit Sneek en Rutger Visser uit Drachten. Ook meer gevestigde namen - oudere judoka's die nationaal en internationaal tot de top behoren, zoals Robert van der Wal uit Stiens en Janien Lubben uit Emmen - hebben zich aangemeld voor het toernooi in Veendam.

Het toernooi, dat inmiddels een vaste plek op de nationale judokalender heeft verworven, wordt georganiseerd door Judoschool Veendam. De club die zelf ook flink aan de weg timmert op grote toernooien, vaardigt uit eigen gelederen toppers als Sije Wiersma, Anniek Potze, Kim Smit, Thijmen Engels, Jeffrey Klein en Lennart Siefkes af naar de Parkstadhal. Bij de wat jongere jeugd staan zich sterk ontwikkelende Veendammer judoka's op de deelnemerslijst zoals Anas Schreuder, Lars van Oostrum, Alex Rijff en Tore de Vries.

De wedstrijden zijn verdeeld over vier blokken: het eerste blok start om negen uur; 's middags tegen vijven worden de laatste prijzen uitgereikt. Tientallen vrijwilligers, zoals mattenleggers, scheidsrechters en juryleden, zorgen ervoor dat alles in goede banen wordt geleid. Ook voor de neutrale sportliefhebber belooft het een mooi judospektakel te worden.