Overslaan en naar de inhoud gaan

Sinterklaasintocht Wildervank met feest in huiselijke sfeer

Door op maandag, 26 november, 2012 - 22:22

VANOUDS - Zaterdagmiddag deed de Sint en zijn gevolg Wildervank aan. Een gele personenauto van de Convoi Exceptionnel begeleide de stoet met voertuigen. En er was begeleiding van de politie. De Sint liet zich rijden in de open rode LoMax (goed bij zijn tabberd passend) van de heer Venema. De zaterdag ervoor werd tijdens de Sint intocht in Veendam burgemeester Meijerman in deze bijzondere auto vervoerd en hij had er speciaal een rood mutsje voor op.

De stoet vertrok omstreeks 13.00 uur vanaf de sluis bii de Bareveldstraat. Ondertussen werd het wachtende publiek bij het winkelcentrum door de daar aanwezige pieten alvast vermaakt. Ze voerden heel goed streetdance op. Ze hebben dan ook les gehad bij Oxygym van het demoteam. En er waren twee komiekpieten aanwezig, want de Pieten hebben elk hun specialiteit. Ze zijn tegenwoordig van alle markten thuis.

De pieten mochten gebruik maken van de oldtimer voertuigen van de brandweer Veendam, waar de Sint als vanouds een goede band mee heeft. Op een oude brandweerkraanwagen waren 6 pieten aanwezig. Bovenop de kraan voelde een piet zich als een kraanvogel in het water en had er een mooi uitzicht. Hij zwaaide uitbundig naar de kinderen. Ook was er  speciaal vervoer voor het pietengevolg in de paardentram met de stoomloc Gemma. Er reed een motorpiet mee en per voet gingen zijn collega's bij de kinderen langs om snoepgoed uit te delen.

Onderweg werd er regelmatig even gestopt om kinderen en ook ouders een hand te geven. Voor de foto gaf het voor Wildervank een typerend tafereel.

De Muziekvereniging Oosterbroek uit Zuidbroek lieten zich vervoeren door een oldtimer tractor met kar, zittend op de strobalen gaven zij de muzikale omlijsting.

Omstreeks 14.00 uur arriveerde Sinterklaas en zijn pieten bij het winkelcentrum. Daar werden ze welkom geheten door mevrouw A. Plezynski en de heer Grieto Visser, de voorzitter van de ondernemersvereniging Wildervank.

De Sint verontschuldigde zich tijdens zijn toespraak voor zijn belofte van vorig jaar. Per boot komen bleek niet mogelijk, omdat juist na het vaarseizoen er een paar bruggen uitliggen voor onderhoud of reparatie. Er liggen nu tijdelijk houten vaste bruggen in. Ook het volgend jaar zal dit het geval kunnen zijn, en Wildervank heeft er ongeveer 15 over het Oosterdiep liggen.

Omstreeks 15.00 uur werden de kinderen door de Sint uitgenodigd mee te gaan naar het Bijleveldcentrum waar een sinterklaasfeest werd gehouden. Er werd alle tijd genomen om bij de Sint te komen om iets te vertellen en voor een liedje. Er was een meisje bij dat veel applaus oogstte voor haar mooie zangstem. Het was een vrolijke boel en ook heel gezellig en huiselijk. De danspieten op het toneel lieten weer zien wat ze konden. Er werd gezongen en gedanst en de pieten in de zaal deden volop mee. En de Sint, die zelf ook met volle teugen genoot, ging voorop in de polonaise.

Tijdens het feest werden de kinderen voorzien van een drankje en na afloop ging er een speculaaspop mee naar huis.

Er werd gezegd dat dit een mooie Sinterklaasintocht oude stijl was, ook door bezoekers elders uit de gemeente Veendam.

Er is een videoregistratie in de maak met inside beelden vanaf de brandweertakelwagen, dit gaat wat meer tijd kosten en wordt apart online gezet.


Fotoalbum - Gerard Martens
Fotoalbum - Foto en filmpiet
Pietengalerij