Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongeren niet lui, maar selectief gemotiveerd

Door op vrijdag, 23 november, 2012 - 21:43

Jeugd van nu niet veel anders dan vroeger

PUBERBREIN - Maxime Rooijmans van YoungWorks uit Amsterdam wist 20 november ouders van Winkler Prins Veendam in een volle ‘Binnenwoel' te boeien met haar lezing ‘Puberbrein en Social Media'. Ongeveer 200 ouders lieten zich op uitnodiging van de Ouderraad van Winkler Prins meenemen in haar afwisselende presentatie, die doorspekt was met interviews met jongeren, filmbeelden van vroeger en nu en vooral ook humor. Het puberbrein werd binnenstebuiten gekeerd. De jeugd wil grenzen verkennen en is op zoek naar kicks. De consequenties daarvan kunnen ze nog niet overzien. Pas op de leeftijd van 25 jaar zijn alle hersendelen ontwikkeld. Duidelijk werd dat jongeren vooral ook duidelijkheid en structuur van opvoeders verwachten, dat ze absoluut niet lui zijn, maar selectief gemotiveerd. De powerpresentatie van deze avond komt op de website van de school. Aan het eind van deze presentatie staan 10 zeer waardevolle tips vermeld die een houvast kunnen geven in het opvoeden van pubers.

Voorafgaande aan het thema werd het jaarverslag en het financieel verslag 2011-2012 behandeld en werden er nieuwe leden in de ouderraad benoemd. De actuele samenstelling van de ouderraad staat op de website van de school.

Een van de ouders aan het eind van de avond: 'Het was een zeer interessante en boeiende avond. Een eyeopener voor mij was wel, dat de jeugd van nu niet veel verschilt met de jeugd van vroeger.' Dit bleek onder anderen wel duidelijk uit filmbeelden van het jaar 1949, maar ook uit de herkenbaarheid met de eigen jeugd van de aanwezige ouders.

De ouderraad kijkt terug op een zeer geslaagde avond en kreeg aan het eind van de avond input van aanwezige ouders voor thema's die mogelijk op een volgende avond kunnen worden behandeld.