Daring boekt overwinning op Bully

Door op donderdag, 22 november, 2012 - 19:47

Door  Arthur Venhoven namens Daring heren 1,

Daring H1 5-0 Bully H1

HOCKEY - Na twee nederlagen op rij was het eerste team van Daring Veendam toe aan een overwinning. De sparringpartner van afgelopen zondag bleek daarvoor het ideale slachtoffer.

Daring begon de wedstrijd op overtuigende wijze, door de tegenstander vanaf de eerste minuut onder druk te zetten. Bully wist zich dan ook geen raad met de agressieve speelwijze van de Veendammers, en speelde veel ballen lukraak naar voren. Deze passes kwamen regelmatig in de stick van een Daringspeler, die er vervolgens meestal iets goeds mee kon doen. Zo werd het al vrij vroeg in de wedstrijd 1-0, toen Edwin Boer via de rechtervleugel de bal goed voorgaf op Robert Boer. De laatstgenoemde werkte de bal eenvoudig binnen. Dat het niet veel later 2-0 werd, mocht geen verrassing heten. Dat Chris Stuut dit doelpunt maakte was des te verrassender. Hoewel Stuut één van de absolute sterkhouders van de Veendammers is, staat hij niet bekend om zijn doelgerichtheid. De buitenkans die Edwin Boer hem echter bood, pushte hij onberispelijk binnen. Ondertussen kon Bully eigenlijk geen vuist maken, en kwamen de Tukkers slechts bij vlagen in de buurt van het doel van keeper Erik-Jan Omvlee. De Veendammer ‘Army-boy' bleef echter de rust zelve, en wist drie strafcorners op degelijke wijze te keren. De eerste, de beste strafcorner die Daring versierde betekende wel direct een doelpunt: Paul Suk sleepte de 3-0 binnen. Nog voor rust werd het ook 4-0, doordat Edwin Boer door middel van een afgemeten pass voor zijn derde assist van de middag aantekende. Deze keer kwam de pass weer eens bij zijn broer Robert terecht, die het kleinst mogelijke gaatje vond om de keeper te passeren.

Na rust wilde Daring op dezelfde voet verder gaan, maar bleek het hiertoe niet in staat. De eerste paar minuten toonden de Veenkolonialen nog wel wat aanvalsdrang, maar het restant van de tweede helft gaf het publiek weinig plezier. Er werden aan beide kanten veel individuele fouten gemaakt, en het leek alsof zowel Bully als Daring er niet meer alles aan deed om een doelpunt te maken. Er sloop dan ook wat laksheid in het team van trainer/coach Bart Banus, en het gevolg was een gezapige tweede helft. Dit had mede te maken met het feit dat Bully niet in staat was om beter spel op de mat te leggen. Viel er dan helemaal niets positiefs te melden over de tweede helft? Jawel: één individuele actie van Paul Suk was voldoende om een doelpunt te scoren, waardoor er 5-0 op het scorebord terecht kwam. Verder kan er eenvoudigweg gesteld worden dat de wedstrijd als een nachtkaars uitging.

Een 5-0 overwinning voor Daring lijkt op papier vrij aardig, maar als de Veendammers de lijn van de eerste helft hadden doorgezet waren er dubbele cijfers op het scorebord terecht gekomen. Hoewel de drie punten dik verdiend en broodnodig waren, zal er nog een week hard gewerkt moeten worden om ook volgende week uit bij Zevenaar een overwinning te boeken.