Overslaan en naar de inhoud gaan

Theatergroep de Doorbraak wint Finale 30 minuten Los! festival in vanBeresteyn

Door op donderdag, 22 november, 2012 - 18:36

FESTIVAL - Afgelopen zaterdag werd de Finale gehouden van het 30 Minuten Los! festival in vanBeresteyn in Veendam. Vier theatergroepen deden mee nadat ze als beste werden aangewezen in eerder gehouden voorrondes op podia in de Provincie.

Adam Tyler en Lina Oosterheert van theatergroep de Doorbraak speelden op indrukwekkende wijze de personages in het stuk One for the Road van Harold Pinter. De jury, bestaande uit Jenny Kalma, Wouter van Schie en Loes Ahlers waren onder de indruk van het spel van de jonge acteurs. Geloofwaardig, sterk gespeeld en een belofte voor de toekomst, aldus de jury.
De andere finalisten waren theatergroep Helmers uit Gieten, theatergroep Spakaat uit Assen en Philip Productions uit Groningen.

Het festival 30 Minuten Los! is een vervolg op het Eenakterfestival zoals van 2005 tot 2009 werd gehouden in Veendam. Naast de totstandkoming in 2010 van een samenwerking met meerdere podia is voor de naam 30 Minuten Los! gekozen. Dit jaar is het voor het eerst dat de organisatie is uitbesteed. De Stichting MMC de Compagnieën bracht het festival onder in het project theater in de Veenkoloniën. Ook workshops en eventueel begeleiding van de deelnemende groepen maakten deel uit van het project. Het festival kwam tot stand dankzij een bijdrage van het Regionaal Cultuurfonds Oost Groningen, het Pr. Bernhardfonds.