Veendam 1894 (zon) onderuit tegen de koploper

Door op dinsdag, 20 november, 2012 - 22:42

VOETBAL - Veendam 1894 heeft zich afgelopen zondag kranig geweerd maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in koploper TEVV. In Tweede Exloërmond ging de ploeg van Hans Kamphuis met 3-0 onderuit. Na een ietwat weifelend begin met enkele gevaarlijke situaties uit een hoekschop van TEVV kreeg Veendam 1894 steeds meer controle over de wedstrijd. Dit resulteerde in enkel goede mogelijkheden, maar het laatste zetje ontbrak om TEVV echt pijn te doen. Aan de andere kant bleef het uitkijken voor de rappe aanvallers van de trotse koploper. In de tweede helft had Veendam 1894 het lastiger. Daar waar Veendam 1894 zelf weinig wist te creëren drong de thuisploeg steeds meer aan. Het duurde tot de 70e minuut voordat de openingstreffer op het scorebord kwam. Na slap ingrijpen aan de zijde van Veendam 1894 werd spits Mario Georgescu knap vrijgespeeld, waarnaar het voor hem een koud kunstje was om doelman Serkan Akbas te verschalken. Even later gooide diezelfde Georgescu het duel met zijn tweede treffer van de middag op slot: 2-0. Vlak voor tijd kopte Willie Kral uit een hoekschop de 3-0 tegen de touwen waardoor Veendam 1894 net als een week eerder tegen Raptim toch weer een ruime nederlaag leed. Hierdoor hebben de Veendammers al zeven duels niet gewonnen en zijn ze afgezakt naar een tiende plaats met slechts twee punten voorsprong op hekkensluiter Bargeres. Het moet echter gezegd worden dat de achterstand op nummer 4 CEC ook slechts vier punten is in deze ongemeen spannende 3e klasse D.

Volgende week is Veendam 1894 vrij en een week later komt Bargeres op bezoek aan De Langeleegte.