Overslaan en naar de inhoud gaan

Doelpuntloos gelijkspel voor Veendam 1894 (zat)

Door op dinsdag, 20 november, 2012 - 22:39

VOETBAL - Na de ruime 4-1 overwinning van vorige week op Haulerwijkse Boys mocht Veendam 1894 zich een week lang de trotse koploper in de 4e klasse C noemen. Door het doelpuntloze gelijkspel van afgelopen zaterdag tegen Onstwedder Boys moet de ploeg van trainer/coach Chris de Jong deze status vanaf nu delen met Elim en Pesse. Alle drie de ploegen hebben 23 punten uit 11 gespeelde wedstrijden en voelen de hete adem van SC Angelslo in hun nek, dat slecht één puntje minder heeft.

Deze ‘top 4' heeft een aardig gaatje geslagen met de groep achtervolgers in een ongemeen spannende competitie waarin de ploegen weinig voor elkaar onder doen. Dat bleek zaterdag ook weer toen Veendam 1894 en Onstwedder Boys met een 0-0 eindstand van het veld af liepen. De hele wedstrijd in ogenschouw nemende zullen beide ploegen best vrede hebben met deze remise. In de eerste helft waren de Veendammers duidelijk de bovenliggende partij, waarbij enkele prima mogelijkheden werden gecreëerd. Rein Koudestaal, de prima spelende Onstwedder keeper, hield zijn doel echter schoon. Daarentegen maakte Onstwedder Boys het de thuisploeg na de pauze knap lastig.

Een combinatie van hard werken en bij vlagen goed voetbal resulteerde in een veldoverwicht. Behoudens een schot op de lat leverde dit echter geen hele grote kansen op. Vervolgens drong Veendam 1894 in de slotfase nog wel aan om de overwinning te forceren, maar doelman Koudstaal liet zich niet verrassen. Uiteindelijk geeft een gelijkspel de veldverhouding juist weer, waarbij de kanttekening geplaatst dient te worden dat de kansenverhouding in het voordeel was van de geelzwarten.

Volgende week is Veendam 1894 vrij en een week later moet de gedeeld koploper op bezoek bij Sportclub Zweeloo.