Overslaan en naar de inhoud gaan

Flash heren pakken koppositie in direct duel tegen Merna

Door op dinsdag, 20 november, 2012 - 21:17

Door Jacob Kuipers

VOLLYBAL - Een late wedstrijd op vrijdag levert de dit jaar opnieuw samengevoegde Veendammer volleybalmannen van Flash aanmerkelijk minder moeite op dan een vroege zaterdag wedstrijd tegen Donitas (3-1 verlies).

Koplopers
De voortekenen waren niet optimaal. Allereerst was Merna de medekoploper, had het publiek in Leens een behoorlijke reputatie, en kon coach Jan Pot niet beschikken over diagonaalspeler Werner Kruid. Ook midspeler Freddy Pelgrim is dit seizoen nog niet echt inzetbaar geweest na een ongeval. Hij heeft deze week voor het eerst weer met de groep getraind, en kon alleen voor de versterking van het blok aantreden.

Puzzels
Puzzels genoeg dus voor Jan Pot, maar de heren pakten de wedstrijd vanaf het eerste moment goed aan. Agressief gingen de gasten van start en legden de druk geheel bij het achterveld van Merna. Daar had de ploeg wel wat last mee en ze kreeg onvoldoende grip op de Veendammers. De setwinst was de verdiende beloning en de eerste klap was uitgedeeld.

Opgestroopte mouwen
Merna stroopte daarop de mouwen op en toonde zich een terechte mede-koploper. Met name de servicedruk werd flink opgevoerd en daar hadden de gasten problemen mee. De pass kwam niet meer op de goede plek terecht waardoor de aanval te voorspelbaar werd. Met een goed blok tegenover je kun je wel hard slaan, maar daarmee is de tegenpartij nog niet verslagen.

Merna wist de Flash-guys op een flinke achterstand te zetten en daar kwam de ploeg niet meer onderuit. Merna trok de stand overtuigend gelijk.

Titanenstrijd
Vanaf de derde set ontspon zich een strijd twee kampioenskandidaten waardig. Er werd goed en geconcentreerd gespeeld aan beide netzijden en het werd spannend. Het publiek roerde zich, zoals gewoonlijk flink, en daardoor voelde o.a. de lijnrechter aan de tribunezijde zich wel geïntimideerd.

Aan het eind van de set mocht Freddy Pelgrim blokkerend invallen voor spelverdeler Erik Kuperus om zo meer lengte in de blokkering te brengen. Al met al wist Flash deze set nipt te winnen met 25-27.

Vierde set
Het gaf een goed gevoel voor de vierde set, waarin beide ploegen op dezelfde voet door gingen. Prima spel zowel aanvallend als verdedigend.

Langzaam maar zeker echter begon de ervaring van de Veendammer door te slaan in hun voordeel. Martijn Kragt, die door het ontbreken van Kruid was gebombardeerd tot diagonaal speler, groeide in zijn rol en Flash nam een lichte voorsprong die de ploeg ook niet meer afstond.

Met 17-25 wisten de gasten de topper met een 1-3 winst af te sluiten en deze uitslag te bekronen met de vaste eerste plaats op de ranglijst.