Overslaan en naar de inhoud gaan

Jaaroverzicht 2012 - oktober

Door op vrijdag, 28 december, 2012 - 06:00

Samengesteld door Ingrid van der Tuin

Maandag 1 oktober
Rijkswaterstaat en het consortium Poort van Noord tekenen het contract van de verdubbeling van de N33 Assen-Zuidbroek in Den Haag. Er wordt extra gelet op de wijze waarop met de omgeving wordt omgegaan; zo moeten weggebruikers en omwonenden zo min mogelijk hinder ondervinden van de verdubbeling.

Dinsdag 2 oktober
In de Winkler Prins vindt een voorlichtingsmarkt maatschappelijke stages plaats. De markt wordt druk bezocht door leerlingen die kennis willen maken met allerlei vrijwilligerswerk.

In de Sorghvliethal opent burgemeester Ab Meijerman een groot dansfeest voor 55-plussers met het thema "Vandaag is ROOD". Verschillende dansstijlen komen aan bod op dit swingende feest.

Wim Jansen stapt op als algemeen directeur van SportClub Veendam. Hij verklaart dat hij zijn werkzaamheden in dienst van SC Veendam niet langer kan combineren met de taken en verantwoordelijkheden bij zijn eigen bedrijf. In goed overleg is het contract ontbonden.

Zaterdag 6 oktober
's Nachts redden 2 voorbijgangers het leven van een 57-jarige fietser uit Veendam. De man was zwaar onder invloed van alcohol op zijn fiets gestapt en reed een sloot in. Hij wordt met onderkoelingsverschijnselen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Maandag 8 oktober
Mevrouw Klaasie Reurich-Blaauw (90) krijgt een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt door burgemeester Meijerman. Zij is benoemd tot "Lid in de Orde van Oranje Nassau", omdat ze zich 40 jaar onafgebroken vrijwillig inzet bij Meander (voorheen "Open Haven").

Dinsdag 9 oktober
De Nierstichting organiseert een jubilarisavond. Tijdens de avond worden trouwe collectanten en wijkhoofden in het zonnetje gezet.

Vrijdag 12 oktober
Op de golfclub de Compagnie wordt gegolfd voor stichting Leergeld Veendam. Elke deelnemer betaalt 75 euro en sponsoren vullen het bedrag aan tot 4300 euro.

's Avonds brandt een grote bouwkeet aan het Lloydsplein volledig uit. Over de oorzaak van de brand is niks bekend. Jeroen van der Boom is getuige van de explosie. De zanger is onderweg naar de Sorghvliethal voor een optreden tijdens het Indoor Music Festival.

Zaterdag 13 oktober
Na ruim 10 jaar verruilt Mustafa Ozyurt zijn Turkse winkel aan de Jacob Bruggemalaan voor iets nieuws. Zijn nieuwe winkel "MultiPazar" opent vandaag de deuren in het voormalige gebouw van de SNS bank. Er worden oosterse producten verkocht.

Woensdag 17 oktober
's Ochtends vindt op het kruispunt Woortmanslaan/Borgercompagnie een ongeval plaats tussen een fietser en een auto. De OVD brengt het ongeval in kaart en de fietser wordt met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Donderdag 18 oktober
's Middags houdt Begeleid Wonen aan de Dr. Koppiusstraat ter gelegenheid van haar 10-jarig bestaan een "Open huis". In de gezamenlijke tuinen is een markt waar zelfgebakken lekkernijen, door cliënten gemaakte cadeau-artikelen en snuisterijen verkocht worden. Ook is er een rondleiding.

Het Skechers/Oxygym demoteam wordt wederom 1e van Nederland. Zij plaatsen zich hiermee voor het WK in Orlando in april 2013.

Vrijdag 19 oktober
Burgemeester Meijerman opent eetcafé Break!; het jongerencentrum aan het Jan Salwaplein. Vanaf nu serveert de kok met zijn crew, maatschappelijke stagiaires van de Winkler Prins en jongeren van Break!, iedere vrijdag een warme maaltijd voor weinig geld.

Zaterdag 20 oktober
In vanBeresteyn opent Floor Haanstra het evenement "Kunst om de vijvers". Er wordt een podium geboden aan professionele kunstenaars, leerlingen van het voortgezet onderwijs en de muziekschool. Het is de bedoeling dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

ZPC Bubble organiseert voor de 36e keer het Internationaal Zwemtoernooi. Ongeveer 630 zwemmers en 100 begeleiders reizen af naar Veendam. Mede dankzij de hulp van vrijwilligers en juryleden is de wedstrijd een groot succes.

Maandag 22 oktober
De politie houdt een 36-jarige Duitser aan. Ze verdenken de man van een aanrijding tegen een muurtje aan de Molenstreek in Veendam. De Duitser blijkt onder invloed te zijn van alcohol.

Woensdag 24 oktober
Vanaf vandaag heeft Veendam een VVV-agentschap in de winkel van het Veenkoloniaal Museum.

Donderdag 25 oktober
In wijkcentrum Dukdalf vinden fittesten plaats voor mensen tussen de 63 en 75 jaar. Er komen 172 mensen op af. De afdeling sport van de gemeente Veendam organiseert de fittesten in het kader van de sportstimuleringsregeling " Nationaal Actieplan Sport en Bewegen".

Zaterdag 27 oktober
Voetbalvereniging Veendam 1894 speelt aan de Langeleegte tegen SC Angelo uit Emmen en wint met 3-2.

In Oude Pekela houdt de politie een 37-jarige Veendammer aan. Hij blijkt ruim een halve kilo speed in zijn tas te hebben. De drugs worden in beslag genomen en de Veendammer wordt ingesloten voor verhoor.

Dinsdag 30 oktober
De brandweer rukt uit voor een brandmelding bij Mulders Motoren. Al snel blijkt dat het inbraakalarm is afgegaan in plaats van dat er brand is. Aan het inbraakalarm van de zaak is een rooksysteem gekoppeld, zodat inbrekers niks meer zien. Mogelijk heeft iemand een hoop rook gezien in het pand en de brandweer gebeld.

Woensdag 31 oktober
Net als in de rest van Nederland is in Veendam het 10e Nationaal Schoolontbijt een groot succes. Ongeveer 1800 kinderen op 9 scholen genieten van een lekker en gezond ontbijt.