Overslaan en naar de inhoud gaan

Judo op School in Veendam

Door op vrijdag, 16 november, 2012 - 17:59

JOS-PROJECT - In de maand november worden in het kader van het JOS-project judolessen gegeven aan kinderen van de groepen 3, 4 en 5. JOS staat voor Judo op School. Gedurende deze periode vindt het project plaats op vier basisscholen in de gemeente Veendam. Het JOS-project wordt verzorgd door Judoschool Veendam in samenwerking met het team sport van de gemeente Veendam.

"Judo op School" is een schoolsportproject, ontwikkeld door de Judo Bond Nederland. Leerlingen van de groepen 3, 4 (en 5) maken binnen schooltijd op een speelse manier kennis met alle facetten van de judosport. Judo is als middel goed inzetbaar vanwege de vormende waarde van de sport. Op de mat leren kinderen samenwerken én de regels en normen en waarden van de judosport. Respect staat tijdens de lessen centraal.

Het JOS-project bestaat uit vier lessen tijdens de reguliere gymlessen op school. Tijdens de judolessen dragen alle kinderen een professioneel judopak en krijgen ze les van een échte judoleraar, Rutger Stok van Judoschool Veendam. In november/ december worden de lessen gegeven aan leerlingen van de Butte, de Viermaster, de Braskörf en In de Manne. De andere basisscholen in Veendam hebben al eerder aan het project deelgenomen.