Overslaan en naar de inhoud gaan

Druk bezochte voorlichtingsavonden Ubbo Emmius Veendam

Door op woensdag, 14 november, 2012 - 08:00

UBBO EMMIUS - Ouders en toekomstige leerlingen van 20 scholen hebben één van de vier voorlichtingsavonden van Ubbo Emmius Veendam bezocht. De opkomst was uitstekend.

De stap van basisschool naar voortgezet onderwijs is niet alleen een grote stap voor leerlingen, maar ook voor ouders. Door hen tijdig te informeren over de vele mogelijkheden die het voortgezet onderwijs in Veendam en de regio biedt, probeert Ubbo Emmius die overgang wat eenvoudiger te maken.

De voorlichtingen werden in de aula van de school gegeven door directeur dhr. B. Wijchers. Hij sprak onder andere over de opzet van het voortgezet onderwijs en waar ouders op kunnen letten bij de keuze voor een nieuwe school. Hij adviseerde daarbij de open dag te bezoeken die Ubbo Emmius Veendam op 30 januari organiseert, want ook de sfeer en het gebouw spelen een belangrijke rol om je als kind lekker te voelen in een nieuwe omgeving. En je lekker voelen betekent natuurlijk: betere prestaties!

De toekomstige leerlingen hebben een drietal lessen van 20 minuten bijgewoond, terwijl ouders de voorlichting volgden. De leerlingen waren laaiend enthousiast. De vakken techniek en verzorging vonden de meeste leerlingen erg leuk en boeiend. Er werden leuke dingen gemaakt met techniek zoals een papierhouder en bij verzorging werden er taartjes en cupcakes gebakken. Ook hebben de kinderen een les Duits gevolgd. De docent Duits had een leuke puzzel samengesteld en de leerlingen waren druk met elkaar in overleg wat de oplossing moest zijn.

Ouders konden zich vooraf inschrijven voor deze voorlichtingen. De belangstelling was overweldigend en de sfeer was prettig gemoedelijk. Ook dit jaar kijkt het team van Ubbo Emmius Veendam terug op vier zeer positieve voorlichtingsavonden.