Overslaan en naar de inhoud gaan

Look Good...Feel Better; ook in de Kanaalstreek

Door op dinsdag, 13 november, 2012 - 12:01

WORKSHOP - Op 22 november 2012 wordt voor de derde keer dit jaar een workshop Look Good ...Feel Better georganiseerd om mensen met kanker te steunen bij hun uiterlijke verzorging.
De workshops vinden plaats in Inloophuis de Nardusbloem aan de Akkerweg 57 in Musselkanaal (www.nardusbloem.nl)

De workshops in Musselkanaal worden in samenwerking met het Refaja ziekenhuis gegeven. Maar patiënten mogen ook deelnemen aan een workshop in het St. Lucas ziekenhuis in Winschoten of het Delfzicht ziekenhuis in Delfzijl. Samen met stichting Look Good...Feel Better organiseren deze ziekenhuizen 9x per jaar een workshop.

Uiterlijk
Kanker en de verschillende behandelingen kunnen uiterlijke veranderingen tot gevolg hebben. Denk daarbij aan littekens, haaruitval en huidproblemen. Stichting Look Good... Feel Better zet zich in om mensen met kanker te steunen bij hun uiterlijke verzorging en zichzelf weer te laten zijn. Dit doet zij door het verstrekken van informatie en advies aan patiënten, professionals en publiek over uiterlijke verzorging bij kanker. Het gaat om een niet-medisch, productneutraal programma dat veelal gratis wordt aangeboden aan de deelnemers.

Daarnaast organiseert de stichting sinds 2005 workshops uiterlijke verzorging in ziekenhuizen. Zij begon in 2 ziekenhuizen; inmiddels is dit uitgegroeid tot ruim 70 ziekenhuizen. De ambitie is om in 2013 een landelijke dekking van 85 ziekenhuizen te halen. Speciaal getrainde schoonheidsspecialisten en visagisten laten in 12 stappen zien op welke manier de deelnemers hun huid het beste kunnen verzorgen en welke make-up het beste bij hen past. Een haarwerker/kapper laat zien welke mogelijkheden pruiken bieden, hoe ermee om te gaan en er is gelegenheid te experimenteren met sjaals en andere alternatieven. De workshops zijn product neutraal en de producten worden door verschillende cosmeticamerken gedoneerd. Voor alle informatie omtrent de stichting Look Good...Feel Better kan men terecht op www.lookgoodfeelbetter.nl

Aanmelden
De laatste workshop voor dit jaar staat gepland op 22 november aanstaande. Men kan zich voor deze workshop aanmelden via Mevr. T. Bokhorst, verpleegkundig specialist oncologie op telefoonnummer 0599-654654 of via oncologie@refaja.nl .