Overslaan en naar de inhoud gaan

Daring zakt door ondergrens en verliest bij GHBS GHBS H1 5-3 Daring H1

Door op maandag, 12 november, 2012 - 09:06

Ingezonden door Arthur Venhoven, Daring heren 1 

HOCKEY - Afgelopen zondag stond de derby van de provincie Groningen van de tweede klasse D op het programma. Bij Daring waren de gebroeders Boer weer teruggekeerd in het team, maar Chris Stuut was nog steeds afwezig vanwege een voetblessure.

Daring begon de wedstrijd uitermate slecht, wat al zeer vroeg resulteerde in een strafcorner voor de thuisploeg. Dit leverde de 1-0 op en ondanks deze duidelijke waarschuwing was er geen sprake van verbetering bij de Veendammers. Hoewel dat team nog wel dreigend was via een strafcorner, lag de bal na ongeveer 10 minuten wederom in het Veendammer doel: 2-0. Daring oogde niet scherp en leek geen echte wedstrijdmentaliteit op te kunnen brengen. Niet veel later werd het zelfs 3-0, toen GHBS gebruik maakte van de achterin geboden ruimte. Daring was af en toe wel in de aanval, maar kon simpelweg niet gevaarlijk worden in de vijandelijke cirkel. Toen dit één keer wel gebeurde, was het direct 3-1. Het betrof een doelpunt van Robert Boer na een assist van Thomas Leenheers.

Na de theepauze wilde Daring graag feller en scherper hockeyen. Dit gebeurde ook wel, maar de Veendammers waren alsnog vaak te laat bij de bal en legden het fysiek en mentaal af tegen de Groningers. Hoewel Daring in de eerste fase van de tweede helft een veldoverwicht creëerde, was het GHBS dat een doelpunt scoorde. Uit één van de spaarzame Groningse aanvallen werd een strafcorner versierd, die na een scrimmage tot doelpunt werd verheven: 4-1. Het beetje hoop dat Daring nog had op een goede afloop vervloog hiermee, totdat Edwin Boer kort na de treffer van GHBS de 4-2 aantekende. De kleine hoeveelheid extra vechtlust die Daring hierna aan de dag legde was echter niet genoeg om nog een keer te scoren. In tegendeel, het was GHBS dat de 5-2 maakte. In de rommelige fase die volgde kreeg Daring twee gele kaarten, met name gehaald uit frustratie. Het Veendammer spel was namelijk zeer slecht, en de tegenstander - hoewel absoluut geen hoogvlieger - was doorgaans beter. In de slotminuten scoorde Paul Suk nog 5-3 uit een rebound na een strafcorner, maar toen was het al te laat voor de Veenkolononialen.

Voor Daring was dit een extreem zure nederlaag, in een altijd beladen uitwedstrijd. De grote ambities kunnen voorlopig even overboord gegooid worden bij het team van trainer/coach Bart Banus en het wordt tijd om van wedstrijd tot wedstrijd te leven. De competitie duurt echter nog lang, en het is immer ongewis hoe de spreekwoordelijke koe een haas vangt.