Overslaan en naar de inhoud gaan

Puberbrein en Social Media Thema-avond Ouderraad Winkler Prins

Door op zaterdag, 10 november, 2012 - 10:00

WINKLER PRINS - De Ouderraad van Winkler Prins Veendam organiseert op dinsdag 20 november om 20.00 uur in ‘Binnenwoel' op de locatie aan Raadsgildenlaan 1 haar jaarlijkse algemene ouderavond met als thema ‘Puberbrein en Social Media'.

De Ouderraad hoopt antwoorden te geven op een aantal raadsels over opgroeiende jongeren en over hoe hiermee het beste om te gaan.

Wat gaat er om in het brein van de puber? Zijn ouders te streng of te soft? Hoe ontwikkelen hersenen zich bij jongeren tussen 10 en 25 jaar? Wat betekent dit voor hun vaardigheden en gedrag? Waarom is zoon of dochter van een open boek veranderd in een gesloten puber? Wat zijn de kansen en bedreigingen van social media? Hebben pubers structuur en kaders nodig?
Vragen die ouders van nu bezighouden. Contact houden met zoon of dochter in de puberleeftijd is belangrijk. Maar hoe moet dat? Aan de hand van inspirerende en humoristische voorbeelden krijgen ouders een kijkje in het brein van hun puber. Ook worden tips gegeven over hoe social media kan worden ingezet om het leerproces van jongeren te ondersteunen en te versterken.