Overslaan en naar de inhoud gaan

Sinterklaas komt met 180 pieten naar Veendam!

Door op zaterdag, 10 november, 2012 - 14:00


INTOCHT  - Op 17 november om 13:00 uur zet Sinterklaas samen met ruim 180 Zwarte Pieten voet aan wal in Veendam. Naast de goedheiligman brengen ook Agent de Bok, Joris & Boris een bezoek brengen aan Veendam!

De Stichting Sintcentrale uit Veendam heeft de afgelopen weken intensief contact gehad met Sinterklaas. Hij heeft de organisatie laten weten ook dit jaar graaf weer een bezoek aan de Parkstad te brengen. Om 13:00 uur meert Pakjesboot 12 aan in de haven aan de Molenstreek.

Sinterklaas neemt dit jaar maar liefst 180 Zwarte Pieten mee waaronder Bouwpiet, Potloodpiet, Circuspiet, Pietje Vitamientje, Discopiet en Bakpiet. Ook zal de Sint enkele nieuwe Pieten meenemen. De Jurypiet, Adviespiet, Divapiet en Stylingpiet. Samen maken ze er met alle andere Pieten en de kinderen een groot spektakel van zoals Veendam dat nog nooit heeft meegemaakt!

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 12:30 uur:
    Voorprogramma in de haven onder leiding van Agent de Bok.
  • 13:00 uur:
    Aankomst Pakjesboot 12, welkomswoord door burgemeester Meijerman.
  • 13:30 uur:
    De optocht vertrekt door het centrum van Veendam. Op het Museumplein demonstraties diverse sportclubs
  • 13:45 uur:
    Voorprogramma bij het gemeentehuis met optredens van Joris & Boris, de Danspieten, Bouwpiet, Potloodpiet en Circuspiet. Presentatie in handen van Agent de Bok.
  • 15:00 uur:
    Aankomst Sinterklaas bij het gemeentehuis en wordt hij onthaald door de duizenden kinderen!
  • 15:30 uur:
    Op het Veenlustplein is er een groot feest met de Discopiet.

De Sinterklaasintocht Veendam is genomineerd voor een Gouden Pepernoot in de categorie "Beste Sinterklaasintocht". Help jij de Sintcentrale om deze prijs te winnen? Stem dan op www.goudenpepernoot.nl