Overslaan en naar de inhoud gaan

Stichting Bogdike maakt zich sterk voor kunst en cultuur in Veendam

Door op vrijdag, 9 november, 2012 - 14:00

KUNST EN CULTUUR - Nieuwe Veendammer Stichting maakt zich onder de naam Bogdike op voor meer culturele evenementen, met muzikale - theatrale - en kunstzinnige activiteiten voor lokaal talent in Veendam en regio.

De stichting Bogdike stelt zich ten doel het bevorderen van kunstzinnige en culturele evenementen in de gemeente Veendam en omliggende gemeenten. Concreet betekent dit dat de Stichting zich gaat bezighouden met het organiseren van activiteiten op het gebied van muziek-, theater, podiumacts en van activiteiten op het gebied van kunst en cultuur, waar mogelijk in samenwerking met anderen.

Leden van de nieuwe Stichting hielden zich in het verleden al bezig met ondermeer het Flower Powerfestival zoals afgelopen 5 mei in het centrum van Veendam werd georganiseerd, de zomereditie van Night of the Guitars en de culturele uitbreiding Pruiverij. Genoemde evenementen zullen in de toekomst vanuit de Stichting Bogdike worden georganiseerd. Verder staan een aantal nieuw te organiseren evenementen in de planning voor 2013, waaronder een Goochelevenement en een Bluesroute. Met hun aanbod wil de stichting het culturele verhaal van het verleden- , hedendaags - en toekomstig talent van de Veenkoloniën onder de actieve aandacht van de bewoners brengen. Een "Veenlust" voor ieders oren en ogen.

Het dagelijks bestuur van de Stichting bestaat uit Bé Wever, Peter Molter en Leonie Prins. Overige leden zijn Edwin Edens en Ginet Venema.