Overslaan en naar de inhoud gaan

Kleindierenshow in Eurohal Zuidbroek van 100-jarige Winschoter Pluimvee en KonijnenClub.

Door op vrijdag, 9 november, 2012 - 15:00

ZUIDBROEK - De Winschoter Pluimvee en KonijnenClub viert dit jaar haar 100-jarig jubileum. De jaarlijkse kleindierenshow zal dan ook extra in het teken staan van dit lustrum. De show wordt gehouden op 23, 24 en 25 november in de Eurohal bij Van der Valk in Zuidbroek. Op vrijdag is de show geopend van 17.00 tot 22 uur. Op zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en zondag van 10 tot 17.00 uur.

De show wordt vrijdag om 17.00 uur geopend door de commisaris van de Koningin Max van den Berg. Hij krijgt dan het eerste exemplaar van het jubileumboek uitgereikt. In deze speciale uitgave wordt 100 jaar hobbymatig houden van kleindieren door WPKC-leden in kaart gebracht. Geen stoffig geschiedenisboek, maar een kleurrijk en goed leesbaar boek.

De media zijn ook op diverse dagen aanwezig, zo maakt RTV BlauweStad vrijdag opnames en wordt zaterdagochtend het radioprogramma RTV Noord op Stee van 10.00 tot 12.00 uur live tussen de dieren uitgezonden.

De WPKC verwacht meer dan 1200 dieren voor de keuring, die daarna op de show te bewonderen zijn. De Eurohal zal worden gevuld met een grote diversiteit aan dieren zoals kippen, eenden, duiven, konijnen en cavia's. Maar ook zullen er roofvogels en een vliegkooi met zeldzame vogelsoorten gepresenteerd worden. Verder zijn er diverse stands van dier gerelateerde bedrijven en de dierenambulance. Tevens staan er oldtimer tractoren en brandweer auto's, oude landbouwwerktuigen en voertuigen van het Unimogteam uit Schildwolde.

In de kinderhoek kan in het weekend 's middags gezellig geknutseld worden, terwijl de ouders even lekker rustig een kopje koffie met wat lekkers kunnen nuttigen.

Bij de Eurohal kunnen bezoekers gratis parkeren. Entree is voor volwassenen 4 euro, kinderen 2 euro. Vanaf zaterdag is de kleurrijke en informatieve catalogus beschikbaar.