Veendam 1894 (zat) brengt koploper eerste nederlaag toe

Door op maandag, 5 november, 2012 - 18:59

Ingezonden door VV 1894

VOETBAL - Na de keurige 3-2 overwinning op SC Angelso van vorige week, was Veendam 1894 (zat) opgeklommen naar de tweede plek in de 4e klasse C. Afgelopen zaterdag moest de equipe trainer/coach Chris de Jong op bezoek bij koploper Elim, dat voorafgaand aan deze wedstrijd een voorsprong had van vier punten. Om nog een rol van betekenis te spelen moest er dus gewonnen worden. Veendam 1894 bleek hiervan goed doordrongen en speelde een magistrale eerste helft. Al na 5 minuten spelen werd de 0-1 op het scorebord gebracht door Harrie Hulsing. De topscorer van Veendam 1894 had hierbij wel het geluk dat de Elim-doelman volledig mistastte bij een houdbaar lijkend schot. De koploper was overduidelijk van slag en de Veendammers heersten op alle fronten. Het overwicht werd ook in de score tot uitdrukking en na 15 minuten spelen rondde Harrie Hulsing een fraaie aanval met het hoofd af: 0-2. Hiermee was de koek nog niet op, want binnen het half uur luisterde Levent Sezer zijn rentree in de basis op met een geweldig doelpunt. De spits die vanwege blessureleed langdurig aan de kant stond, verschalkte de keeper door de bal met een subtiele voetbeweging over hem heen te liften.

In de tweede helft ging Veendam 1894 vrolijk verder en na 55 minuten spelen bracht Levent Sezer met zijn tweede treffer van de middag de stand op 0-4. Hierdoor speelde Veendam 1894 een gewonnen wedstrijd, al liet het Elim door verslapping nog wel iets terugdoen. Middels doelpunten in de 65e en 80e minuut gaf de koploper de stand een iets dragelijker aanblik: 2-4. In de 5e minuut van de blessuretijd werd de stand zelfs nog op 3-4 gebracht, maar direct daarna floot de scheidsrechter voor het eindsignaal.

Alhoewel de eindstand anders doet vermoeden zijn de geelzwarten geen moment in de problemen geweest en bracht het Elim een dik verdiende eerste nederlaag toe. Veendam 1894 nadert hierdoor de koploper uit Zuid-Drenthe tot op 1 punt en krijgt volgende week het sterke Haulerwijkse Boys op bezoek.