Overslaan en naar de inhoud gaan

Burgemeester Meijerman reageert op ingezonden e-mail over Sint Maarten

Door op maandag, 5 november, 2012 - 18:48

REACTIE - Zaterdag kreeg de media een ingezonden e-mail van dhr. Harnold Scheepstra uit Veendam. Onze redactie heeft even getwijfeld hier aandacht aan te besteden omdat je als ouder best zelf kan beslissen waar jou kind Sint Maarten loopt en hoe vaak! Toch hebben we deze geplaatst, het gaat immers niet om de mening van parkstadveendam. 

Maandag heeft burgemeester Meijerman een reactie gestuurd naar dhr. Scheepstra in afschrift naar de media. Ook deze reactie plaatsen wij natuurlijk, en we zijn het helemaal eens met onze burgemeester.

Geachte heer Scheepstra,

Omdat u mij persoonlijk een e-mail heeft gestuurd over Sint Maarten, stuur ik u ook een persoonlijk antwoord, uiteraard in afschrift aan alle media die u uw artikel heeft toegezonden.

Sint Maarten is een prachtige overerfde gewoonte in de noordelijke delen van Nederland. Gelukkig is Sint Maarten nog altijd een zaak van burgers zelf en niet van de overheid. Het gaat niet om een evenement dat vergunningplichtig is. Dat zou ik graag zo willen houden. Het staat iedere burger vrij om Sint Maarten te houden op de dag dat hij of zij dat wil. De wet schrijft niet voor dat 11 november de dag is waarop dat perse zou moeten.
Zoals u ongetwijfeld weet trekken grote groepen kinderen langs de diverse winkelcentra in de hoop op een St. Maartentraktatie.
Wat wij (op verzoek van ondernemers) hebben gedaan, is er voor zorgen dat kinderen niet teleurgesteld zijn wanneer zij op zondag 11 november naar de diverse winkelcentra zouden komen om vervolgens te ontdekken dat Sint Maarten, door winkeliers, op een ander tijdstip wordt georganiseerd.
In overleg met de diverse winkelcentra/ondernemersverenigingen is besloten om naar buiten toe te brengen dat de ondernemers de kinderen dit jaar graag op maandag 12 november ontvangen (want dan zijn zij open). Dat er een aantal ondernemers is dat vervolgens een andere keuze maakt is jammer, maar hun goed recht.
Dat laat het voor ouders en kinderen vrij om zelf te bepalen wanneer zij langs de deuren gaan. Dat lijkt me in elk geval beter dan dat de overheid dat voor hen zou bepalen.
Als ik kind was zou ik misschien wel drie dagen gebruik maken van de diverse mogelijkheden.

Met vriendelijke groet,
Ab Meijerman