Overslaan en naar de inhoud gaan

Alcohol in het verkeer

Door op zaterdag, 3 november, 2012 - 10:57

ALCOHOLCONTROLE - Alcohol en verkeer gaan niet samen. Uit onderzoek blijkt dat het risico op een ongeval na één glas alcohol al toeneemt met 25%. Na drie glazen alcohol is het ongevalrisico zelfs met 100% verhoogd.

Landelijk is bij ongeveer 15% van alle verkeersongevallen drank in het spel. Wie alcohol drinkt in combinatie met drugs of medicijnen, heeft zelfs vier- tot vijfhonderd keer meer kans op ongelukken. De politie heeft vrijdagavond en -nacht diverse bestuurders betrapt die onder invloed van alcohol verkeerden. Op verschillende locaties in de Provincie Groningen werden alcoholcontroles uitgevoerd. De situaties waarin onder invloed is gereden:

Veendam, Beneden Oosterdiep: Vrijdagavond kreeg de politie een melding van een dronken automobilist die gevaarlijk verkeersgedrag vertoonde. Agenten konden de 61-jarige automobilist uit Veendam op de Beneden Oosterdiep laten stoppen. De Veendammer bleek bij controle onder invloed van 585 µg/l alcohol (ruim 1,35 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.