Overslaan en naar de inhoud gaan

Koopavondtreden met het koor Vrouwen van Nu

Door op maandag, 5 november, 2012 - 18:05

KOOPAVONDOPTREDEN - Met trots presenteert de Stichting Kleinkunst op donderdagavond 8 november het oudste koor in de gemeente Veendam. In 1945, de Tweede Wereldoorlog was nog maar net op zijn einde, werd in Wildervank de vereniging van Plattelandsvrouwen opgericht waaruit 5 jaren later het koor werd gevormd.

Hieruit blijkt dat het Plattelandsvrouwen koor 62 jaar geleden werd opgericht. De plaatselijke uitvoeringen in zaal Boelens waarbij veelal werden vaderlandse liederen gezongen waren hoogtepunten in het toenmalig culturele leven in het dorp. Om dat de naam "Plattelandsvrouwen" eigenlijk niet meer past bij de samenstelling van het koor is de naam een aantal jaren geleden gewijzigd in " Zingende Vrouwen van Nu'

Ook het repertoire is aangepast aan de tijd van nu: musical melodieƫn, Nederlands en Engels repertoire en natuurlijk het Veenkoloniaal volkslied.

De leiding is al 22 jaar in handen van dirigente Kiny Eiten, de begeleiding aan de piano is van Gert Immerzeel die tevens een paar zangnummers voor zijn rekening neemt.

Datum: donderdag 8 november 2012
Tijd: 20.00 uur
Lokatie: Foyer van Cultuurcentrum vanBeresteyn
Toegang: Gratis