Overslaan en naar de inhoud gaan

Wie wordt Veendammer van het Jaar 2012?

Door op woensdag, 31 oktober, 2012 - 08:00


Thomas Kaldijk, Veendammer van het Jaar 2011

VEENDAMMER - Voor het zesde jaar op rij wordt de verkiezing ‘Veendammer van het Jaar' gehouden. Ook dit jaar kan een kandidaat, club, groep of organisatie worden voorgedragen om in aanmerking te komen voor de titel ‘Veendammer van het Jaar 2012'. Het gaat om de ‘gewone' Veendammer(s), die een positieve bijdrage aan Veendam geleverd heeft/hebben. Van 30 oktober 2012 tot 1 december 2012 kan deze kandidaat door een Veendammer worden voorgedragen. Ook mensen die al eerder voorgedragen zijn maar niet eerder ‘Veendammer van het Jaar' zijn geweest kunnen opnieuw worden voorgedragen. Voordragen kan via het nieuwe aanmeldformulier op www.veendam.nl of per e-mail naar veendammervanhetjaar@veendam.nl.

Criteria voordracht
De potentiële ‘Veendammer van het Jaar 2012' moet aan een aantal criteria voldoen. De kandidaat, club, groep of organisatie:

  1. Heeft op een positieve manier de aandacht op Veendam gevestigd;
  2. Is geboren en/of woonachtig in de gemeente Veendam;
  3. Heeft een goede reputatie;
  4. Is net een beetje anders (opvallend) dan anderen.

Bij het voordragen moet in de motivatie duidelijk naar voren komen waarom juist deze kandidaat de titel ‘Veendammer van het Jaar 2012' verdient. De jury ontvangt graag een uitgebreide motivatie.

De inzendingen worden beoordeeld door de onafhankelijke jury, bestaande uit: mevrouw Ankie Beenen, de heer Max Bentum en ‘Veendammer van het Jaar 2011' Thomas Kaldijk. De jury draagt uiteindelijk één kandidaat voor aan het college van burgemeester en wethouders van Veendam.
De winnaar of winnares wordt bekend gemaakt tijdens het Nieuwjaarsfeest van de gemeente Veendam op 1 januari 2013.