Overslaan en naar de inhoud gaan

Daring boekt overtuigende zege op EHV Daring H1 5-1 EHV H1

Door op dinsdag, 30 oktober, 2012 - 15:22

Tekst Arthur Venhoven, Daring heren 1

HOCKEY - Daring heren 1 was na de pijnlijke nederlaag in en tegen Roden vastberaden om tegen de hoogvlieger EHV 3 punten te pakken. De Veendammers hadden een overwinning nodig om mee te blijven doen om de bovenste plaatsen in de Tweede Klasse D.

Hoewel Daring de wedstrijd niet eens slecht begon, keek het team al vrij vlot tegen een achterstand aan. EHV maakte dankbaar gebruik van een onhandig weggegeven strafcorner, en pushte de 0-1 binnen. Vanaf dat moment ging Daring steeds sterker spelen, en combineerden de Veenkolonialen technisch goed hockey met een gezonde dosis werklust. EHV wist zich bij vlagen geen raad met de manier van druk zetten van Daring, waardoor de thuisploeg veel kansen kon creëren. Er werd een aantal strafcorners versierd, maar dit leverde geen treffers op. Edoch, Paul Suk wist de bevrijdende gelijkmaker binnen te werken nadat Robert Boer de bal afhandig had gemaakt van één van de verdedigers van de Tukkers. Na deze verdiende treffer bleef Daring de bovenliggende ploeg, maar was het nog niet in staat het overwicht om te zetten in doelpunten.

De tweede helft begon uitermate goed voor Daring. Het team wist dat het op de goede weg was, maar begon nu ook eindelijk doelpunten te scoren. Het beloofde een ouderwets Daringmiddagje te worden, met de gebroeders Boer die overduidelijk on the jazz waren. De 2-1 kwam namelijk op naam van Robert Boer, die de keeper kansloos liet na een goede rush van Edwin Boer. Ook de 3-1 kwam op naam van de oudste van beide broers, die deze keer de keeper verschalkte na uitstekend voorbereidend werk van Chris Stuut. Deze kleine middenvelder bekroonde hiermee zijn uitstekende hockeyspel van deze zondag. Ondertussen bevond de wedstrijd zich eigenlijk in een rommelige fase: beide teams konden niet lang balbezit houden, en waar Daring zeer effectief om ging met zijn kansen, verkwanselde EHV ze aan de andere kant. Een goed voorbeeld hiervan was de vierde Veendammer treffer. Een doelpunt dat het publiek zich nog lang zal heugen, vanwege de ongekende schoonheid ervan. Robert Boer nam op het middenveld een hoge vrije bal, die perfect in de cirkel terecht kwam. Aldaar was Edwin Boer reeds aangesneld, om de bal in één keer vanuit de lucht op briljante wijze over de keeper te tikken. Deze broedertwist kende geen genade. Hierna kon het publiek nog eenmaal op de spreekwoordelijke banken staan, toen Tom Joling aantekende voor de 5-1: Edwin Boer was verantwoordelijk voor het voorbereidende werk door middel van een gevaarlijke cirkelpenetratie, waarna de bal via een kleine scrimmage voor de stick van Joling kwam. De laatstgenoemde bedacht zich geen moment en tikte de bal in het doel. Gedurende het restant van de tweede helft golfde het spel op en neer, en liet ook EHV zich niet onbetuigd. Dat team miste echter de absolute scherpte om nog tot een treffer te komen.

Een 5-1 overwinning tegen een titelkandidaat is een uitstekend resultaat voor het team van trainer/coach Bart Banus. Hiermee heeft Daring blijk gegeven tot één van de beste teams van de competitie te behoren. Om dit aan het einde van het seizoen echter te kunnen bekronen met een succesvolle plaats op de ranglijst, zal er iedere week zo gespeeld dienen te worden. Er is dus immer werk aan de winkel.