Overslaan en naar de inhoud gaan

Benefiet voor KIKA met Hollandse en Oosterse ontmoeting in Buurthuis Bareveld

Door op woensdag, 31 oktober, 2012 - 09:00

BENEFIET - Afgelopen zaterdag was er in Buurthuis Bareveld een Benefietavond voor KIKA met belangeloze medewerking van artiesten. Maar ook in de middag was er in een Halloween sfeertje voldoende te beleven. Het was dan ook de bedoeling dat men passend gekleed verscheen en voor het mooiste kostuum was een prijs te winnen. Kinderen konden dan ook worden geschminkt.

Draaiorgel de Zwarte Dorus had zijn klanken laten horen. Een kermisattractie was er voor de kleintjes. Met een Rad van Fortuin en met een Tombola kon het geluk worden beproeft. Het shantykoor De Roerzangers uit Stadskanaal zongen de zeemansliederen. En de eigen Linedance groep Bareveld liet demonstraties linedancing zien.

In het rijtje van de artiesten met de Hollandse noot zaten Zangeres Rika, Zanger Hero, het duo Jan en Marga, Zanger Alex en Zanger Bé.

En als contrast was er een wervelende oosterse act dat door buikdanseres Iman verzorgt werd. Behalve het plubliek waren ook de dames van de linedance groep vol aandachtig.

Allemaal hebben ze belangeloos meegedaan voor het goede doel.

Er vinden in het Buurthuis Bareveld heel veel activiteiten plaats. Natuurlijk gaat dit niet zonder de vrijwilligers en zonder haar man Paul, maar de grote voortrekker is Rita van Balen. Er wordt Kinderdisco gehouden en voor ouderen wordt wat gedaan. Elke woensdag is er een activiteit en worden er ook muziekinstrumenten bespeeld, zoals gitaar. En worden er zang- en danslessen gegeven.

Op zaterdag 20 oktober jongstleden is het 1 jarig bestaan gevierd met veel artiesten.

Wat ze zo jammer vinden is dat er voornamelijk belangstelling uit de buurt komt. Het is wel een buurthuis, maar ook mensen verder in Wildervank zijn welkom. Eigenlijk is er ook nog te veel onbekendheid. Een klaverjasclub zouden ze er graag willen hebben. En het kan ook, de ruimte is beschikbaar. Ook andere suggesties zijn welkom. Maar momenteel wordt er ook best veel gedaan.

Een van de vrijwilligsters (Jannie) is in Amsterdam geboren, maar is eigenlijk weer op haar oude plek terug. Het Buurthuis Bareveld was vroeger haar lagere school. Zonder plannen zit ze niet en ze wil ze ook graag aangeven. Zoals een middag voor ouderen met muziek van vroeger. Dan zitten ze ook even in een andere omgeving.

 

Buikdanseres Iman Aliean uit Winschoten komt oorspronkelijk uit Alexandrië in Egypte. Ze leerde in het toeristische Hurgada haar Nederlandse man kennen, waar ze beiden werkten.

In Nederland had ze contact gezocht met Tineke Rouw en heeft ze binnen haar team solo optredens gedaan. Ze heeft er een goede leerschool gehad. Momenteel heeft ze zelf de leiding over een groepje van 5 buikdanseressen. Iman is drie jaar bezig, maar op haar achtste fascineerde het buikdansen haar al. En wist ze eigenlijk al wel dat ze het graag wilde worden. Haar ouders hadden er één voorwaarde aan verbonden, dat ze eerst haar opleiding op de universiteit af zou maken.

Iman wil zich verder professionaliseren en volgt maandelijks voor drie dagen een opleiding in Brussel. En ze wil Europa verder in met optredens. Er zijn mogelijkheden voor workshops en optredens in Forlkoll, 'Baldi- Eskandrany- Nobaa' plus oriëntaalse dans. Waarbij de eerste vier termen voor stijlen staan in de Egyptische buikdans die gerelateerd zijn aan een bepaald gebied. Ze zijn heel divers van karakter. Belangstellenden kunnen contact opnemen via het mailadres:  emanaliean(at)yahoo.com.

's Middag was het feest in een Halloween sfeertje, maar 's avonds was de eigenlijke benefietavond voor KIKA met ook van de artiesten van de avond de belangeloze medewerking.

 


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum