Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendam zet 130 peuters op straat

Door op dinsdag, 30 oktober, 2012 - 08:00

Voorgenomen bezuiniging nekslag voor peuterspeelzalen

Ingezonden door Gernant Deekens

PEUTERSPEELZALEN - 130 peuters in Veendam komen op 1 januari 2013 op straat te staan. De voorgenomen bezuiniging van de gemeente Veendam betekent dat de peuterspeelzalen van Compaen aan het eind van dit jaar definitief dichtgaan. De ouders van de peuters zijn zeer bezorgd en zien geen volwaardig alternatief bij de commerciƫle kinderdagverblijven.

130 rugzakjes voor de wethouder
In een ultieme poging de wethouder op andere gedachten te brengen, bieden de ouders hem op maandag 5 november een petitie aan. Het aanbieden van de petitie gaat gepaard met een ludieke actie voor om hun argumenten kracht bij te zetten. De wethouder krijgt daarom 130 rugzakjes aangeboden. Deze staan symbool voor de 130 peuters die straks gedwongen afscheid moeten nemen van hun vertrouwde klas en juf.

Bomvolle publieke tribune
Bezorgde ouders, familieleden en peuterleidsters zullen maandagavond 5 november de publieke tribune in de raadzaal in Veendam doen uitpuilen. De gemeenteraad neemt dan een definitief besluit over de voorgenomen bezuiniging op het peuterspeelwerk in Veendam. Met hun aanwezigheid willen de ouders hun betrokkenheid en bezorgdheid tonen. In een uitgebreide brief aan alle raadsfracties hebben de ouders met inhoudelijke argumenten onderbouwd waarom de bezuiniging een slecht idee is. bovendien reiken ze en alternatief aan, waardoor kwalitatief hoogwaardig peuterspeelwerk in Veendam toch aangeboden kan blijven worden.

Brief ouderraad aan de raadsfracties: