De eerste drie punten zijn binnen voor vv Wildervank (zon)

Door op maandag, 29 oktober, 2012 - 20:22

Tekst Jacob Kuipers

VOETBAL - Het is eindelijk gelukt. De zondagamateurs van derdeklasser vv Wildervank wonnen met 2-0 van Zwartemeerse Boys. En dat allemaal onder leiding van de nieuwe trainer Lesmond Prinsen. De voormalige speler van onder anderen SC Veendam zag zijn ploeg op een verdiende wijze de punten pakken. De Wildervankers waren de hele wedstrijd de betere ploeg, maar het maken van goals was een te grote opgave. Vooral in de eerste helft kregen de roodhemden een paar riante mogelijkheden.

Vooral door toe doen van de razendsnelle flankflitser Ewout Wolf. Hij denderde een paar keer langs de verbouwereerde Drenten maar zijn schoten misten zuiverheid. Een ruststand van 3-0 had niet misstaan voor Wildervank. De tweede helft moest dus redding brengen voor Wildervank. En dat kwam er. Pas laat in de tweede helft scoorden Sander Roelfsema en Stefan Mulder de bevrijdende treffers.

De Boy's uit Zwartemeer kregen in deze wedstrijd ook een paar kansjes maar dat was te verwaarlozen wat Wildervank op het groene tapijt neer legde. Deze belangrijke zege biedt voor Wildervank hoop voor de toekomst. De spelers krijgen na zo'n overwinning meer geloof in eigen kunnen. Of moeten we zeggen ‘nieuwe bezems vegen schoon'.