Remise Veendam 1894 (zon) bij CEC

Door op maandag, 29 oktober, 2012 - 18:23

Tekst VV 1894

VOETBAL - Veendam 1894 is afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen CEC niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Na afloop waren de druiven zuur voor de mannen van trainer/coach Hans Kamphuis, want de gelijkmaker van de thuisploeg viel pas in de 11e minuut (!) van de blessuretijd. Al met al waren de weersomstandigheden in Emmer-Compascuum beter dan het vertoonde spel. Beide ploegen waren overduidelijk niet in goede doen, waardoor de toeschouwers meer genoten van het najaarszonnetje dan van het vertoonde spel.

De 0-0 ruststand gaf de verhoudingen dan ook het beste weer. In de 2e helft kwam Veendam 1894 beduidend beter uit de startblokken. CEC werd steeds verder teruggedrongen, maar echt grote kansen leverde het allemaal niet op. Totdat in de 75e minuut de doorgebroken Jeremy Gall onreglementair werd gevloerd door de doelman. Dit leverde Veendam 1894 een strafschop op, maar wonderwel mocht de doelman blijven staan. De scheidsrechter deed het af met een gele kaart. Darryl Sanches liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en schoot de penalty onberispelijk binnen: 0-1. De geelzwarten leken vervolgens met de overwinning aan de haal te gaan, totdat in de 11e minuut van de blessuretijd alsnog vanuit een corner de gelijkmaker werd binnen gewerkt. Dit betekend alweer het 3e gelijkspel op een rij voor Veendam 1894, dat hierdoor op de 6e plaats staat in de 3e klasse D.

Volgende week komt SVV'04 op bezoek aan De Langeleegte.