Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendam 1894 (zat) verslaat SC Angelso

Door op maandag, 29 oktober, 2012 - 18:19

Tekst VV 1894

VOETBAL
- Afgelopen zaterdag stond aan De Langeleegte de zeer interessante krachtmeting tussen Veendam 1894 en SC Angelso op het programma. Voorafgaand aan het duel deelden beide ploegen de 2e plaats achter koploper Elim in de 4e klasse C. Het werd een wedstrijd met 2 gezichten waarin uiteindelijk Veendam 1894 met 3-2 aan het langste eind trok. In de eerste helft was de thuisploeg heer en meester en had SC Angelso weinig tot niets in te brengen. De krachtsverhouding werd ook in de score tot uitdrukking gebracht, want na 45 minuten spelen leidde Veendam 1894 met 3-0. De doelpunten kwamen op naam van Emrah Akgul, Serkan Candan en Robert Hollander. Een combinatie van een feller SC Angelslo en een ietwat matter Veendam 1894 zorgde na rust voor een gelijk opgaande wedstrijd.

Doordat de Emmenaren vrij snel na de pauze via een prima vrije trap iets terugdeden, kwam de wedstrijd weer helemaal tot leven. SC Angelso voelde dat er wellicht meer te halen viel en was duidelijk de bovenliggende partij. Maar de Veendammer defensie stond goed, waardoor er niet echt grote uitgespeelde kansen vielen te noteren. Toch werd de spanning in 80e minuut weer helemaal teruggebracht toen Emiel de Vries met zijn 2e treffer van de middag de stand op 2-3 bracht. In plaats van een slotoffensief schoot SC Angelso zichzelf lelijk in de voet. Verdediger Jeroen de Vries liet zijn ongenoegen over de arbitrage blijken in iets te felle bewoordingen en kon met rood vertrekken. Veendam 1894 kwam vervolgens niet meer in de problemen en speelde de wedstrijd rustig uit. Door deze zege staat de ploeg van trainer/coach Chris de Jong vast op de 2e plaats en is het met een achterstand van 4 punten de meest serieuze belager van koploper Elim.
Volgende week staat de kraker in de 4e klasse C op het programma wanneer beide ploegen in Elim de degens met elkaar kruisen.