Overslaan en naar de inhoud gaan

Computercursussen in A.G. Wildervanck doorslaand succes

Door op zaterdag, 27 oktober, 2012 - 10:23

COMPUTER - De ‘Basiscursus Computergebruik' die sinds 2009 in het internetcafé in A.G. Wildervanck van Zorggroep Groningen wordt aangeboden, is een doorslaand succes. Zo was het cursusjaar 2012 helemaal volgeboekt. In januari 2013 organiseert A.G. Wildervanck wederom een ‘Basiscursus Computergebruik'.

Tijdens de ‘Basiscursus Computergebruik' worden ouderen geholpen die weinig tot niets afweten van het werken met een computer. Ze leren te surfen op het internet, werken met een USB stick, e-mailen en het bewerken van foto's. De ‘Basiscursus Computergebruik' is door de activiteitenbegeleiding samen met vrijwilligers van het A.G. Wildervanck opgezet. Centraal tijdens de cursus staan de begeleiding en het werken in eigen tempo. "De cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten. Veel deelnemers hebben toch een soort van drempelvrees als het gaat om computerles. Wij hebben zelf een cursusboek geschreven. Een andere sterk punt van deze cursus is de begeleiding. Voor elk twee cursisten is er één vrijwilliger om te helpen en te ondersteunen", aldus Ans van der Borst, vrijwilliger en coördinator van de computercursussen.
9 november Informatiemiddag

De cursus wordt gehouden op maandag-, dinsdag-, woensdag- of donderdagmiddag. De cursisten betalen € 50,- cursusgeld, voor een cursusperiode van 12 weken, inclusief cursusboek, USB stick en een consumptie per les.

Op vrijdag 9 november aanstaande om 14.30 uur vindt in A.G. Wildervanck een informatiemiddag plaats over de ‘Basiscursus Computergebruik'. U bent van harte welkom.

Om u aan te melden kunt u contact op nemen met Trijnie Oosterhuis, Coördinator Welzijn
A.G. Wildervanck, via telefoonnummer (0598) 69 67 50.