Overslaan en naar de inhoud gaan

172 deelnemers deden mee aan fittesten NASB

Door op zaterdag, 27 oktober, 2012 - 10:10

Resultaat: drie nieuwe beweeggroepen

FITTEST - Op donderdag 25 oktober j.l. vonden in wijkcentrum Dukdalf fittesten plaats voor mensen tussen de 63 en 75 jaar uit de wijken Sorghvliet en een deel van het centrum. Gedurende de hele dag hebben 172 mensen hun fitheid laten testen. De fittesten werden georganiseerd door de afdeling sport van de gemeente Veendam, in het kader van de sportstimuleringsregeling het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen (NASB).

Inwoners van de gehele wijk Sorghvliet en een deel van het centrum van Veendam in de leeftijdscategorie 63-75 jaar kregen enkele weken geleden een persoonlijke uitnodiging voor de fittesten. Maar liefst 172 mensen gaven gehoor aan deze uitnodiging en namen verspreid over de dag deel aan de fittesten.

Acht verschillende onderdelen kwamen aan bod, o.a. bloeddruk, handvaardigheid, knijpkracht en lenigheid. Na afloop van de fittest werden de resultaten besproken met een beweegadviseur. Mede door de hulp van veel vrijwilligers was het een zeer geslaagde dag.

Naar aanleiding van de testen starten in week 45 drie nieuwe beweeggroepen. Deze groepen krijgen 10 weken lang 1 uur per week beweegles van een beweegcoach. Daarnaast worden deze groepen in de vorm van coaching en voorlichting begeleid naar een actievere leefstijl. Met behulp van een goede stappenteller worden vorderingen per persoon bijgehouden.

Inwoners uit andere wijken in de gemeente Veendam zullen op een later moment worden uitgenodigd om mee te doen aan de fittesten.