Overslaan en naar de inhoud gaan

Kiekkaaste winnende foto National Geographic 2012

Door op donderdag, 25 oktober, 2012 - 07:33

FOTO - Een winterse foto van de kiekkaaste bij Nieuwe Statenzijl door fotograaf Bert Schuthof uit Winschoten bleek dinsdag een winnaar van de National Geographic fotowedstrijd 2012. Hij won de eerste prijs in de extra categorie ‘Kijk op Oost-Groningen'. Dit jaar speciaal aan de fotowedstrijd toegevoegd vanwege de samenwerking tussen National Geographic Magazine en de regio Oost-Groningen om de schoonheid van dit gebied extra onder de aandacht te brengen. De samenwerking is tot stand gebracht door LEADER Oost-Groningen, mede gefinancierd door provincie en gemeenten en gesponsord door Gasunie, Rabobank Zuid en Oost Groningen en natuurbeheerders. Bert Schuthof won met zijn foto een gecombineerd verblijf van een week voor twee personen in het Schimmelpenninckhotel Groningen en Landgoed Westerlee.

Tweede werd een foto van de welbekende gele dijkopening bij de Carel Coenraadpolder, gemaakt door vader en dochter Nanko en Bianca Kiel uit Delfzijl. Fotograaf Jan Koeman uit het Zeeuwse Koetinge won de derde prijs met een foto van een deels geploegde graanstoppel in diezelfde Carel Coenraadpolder. Speciaal voor de extra wedstrijdcategorie is hij afgelopen zomer vanuit Zeeland op de fiets naar Oost-Groningen afgereisd. De tweede en derde prijs bestaan respectievelijk uit een verblijf van een week voor twee personen in hotelboerderij Hermans Dijkstra in Midwolda en een individuele workshop met landschapsfotograaf Bas Meelker.
Tijdens de prijsuitreiking zorgde Ab Meijerman als Veendammer burgemeester en voorzitter van de LEADER Actie Groep met een korte toespraak over het fotogenieke Oost-Groningen voor extra promotie bij het National Geographic publiek.

Voor het bepalen van de nummers één, twee en drie was er keuze uit ruim 450 inzendingen. De jury bestond onder meer uit de Groninger landschapsfotograaf Bas Meelker, avonturier en fotograaf Jolanda Linschooten en hoofdredacteur Aart Aarsbergen van National Geographic Magazine. De winnende foto's staan afgedrukt in het novembernummer van National Geographic Magazine. Meer informatie over de samenwerking tussen Oost-Groningen en National Geographic vindt u op www.kansinoostgroningen.nl