Overslaan en naar de inhoud gaan

36e Bubble Toernooi in Veendam goed verlopen

Door op maandag, 22 oktober, 2012 - 08:03

Tekst ZPC Bubble
Foto's Gerarad Martens


ZWEMTOERNOOI - Afgelopen weekend organiseerde ZPC Bubble voor de 36e keer haar Internationaal Zwemtoernooi. Zo'n 630 zwemmers en ongeveer 100 begeleiders reisden weer af naar Veendam. Door de hulp van een groot aantal vrijwilligers en juryleden was de wedstrijd weer een groot succes.

Het toernooi werd geopend door Nico Schaart, een bekende en gewaardeerde official van ZPC Bubble, die na 33 jaar official zijn een punt achter zijn loopbaan zette. Behalve dat hij het toernooi opende was er ook nog een bijzonde huldiging voor hem georganiseerd. Als verrassing mocht hij tijdens zijn laatste keer als scheidsrechter een bijzondere serie starten. Zo zwom zijn kleindochter Femke, was zijn schoondochter tijdwaarnemer, zijn zoon Klaas kamprechter en zoon Henk speaker. Een echte familie aangelegenheid dus. Na de serie werd hij benoemd tot ere official en kregen dhr. Schaart en zijn vrouw Loeki een bos bloemen aangeboden. Na de huldiging ging de wedstrijd weer verder.

Zaterdagnacht werd de bekende zwemdisco gehouden en s'ochtends werden de zwemmers al om half zeven weer gewekt. Veruit de meeste zwemmers hebben volgens Bubble-traditie niet geslapen of hooguit een uur of twee.

Op de zondag word er dan toch weer gezwommen, veel zwemmers zwemmen ondanks of misschien juist door het enorme slaaptekort toch nog sneller dan ze ooit hebben gedaan. Er werden zelfs Groninger Records gezwommen. Aan het einde van het toernooi kwam de inmiddels bijna vaste winnaar ZPC Bikkel Hoogeveen weer als beste uit de bus.

Tweede werd Trivia uit Groningen en derde werd GZVW uit Winschoten. Beste Junioren 1 zwemmers werden Marieke Wildeboer van GZVW uit Winschoten en Klaas Pit van t'Tolhekke uit Steenwijk.

Florian Houwen, Isabeau Essing en Stefan Ridderbos wisten namens ZPC Bubble uit Veendam nog een flink aantal medailles binnen te slepen. Vele verenigingen hebben al aangeven niet te kunnen wachten tot de volgende editie.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum