Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorggroep Meander trots op HKZ certificering

Door op vrijdag, 19 oktober, 2012 - 16:03

HKZ - Elke dag werkt iedere medewerker van Zorggroep Meander met hart en ziel voor elke cliënt. Voor zorg en kwaliteit heb je goede mensen en een goed werkende organisatie nodig. Zorggroep Meander heeft hiervoor opnieuw een HKZ certificering mogen ontvangen. Zorggroep Meander biedt zorg die voldoet aan de bij dit certificaat behorende kwaliteitseisen.  

‘Wij zijn continu bezig met het verbeteren van de kwaliteit van zorg en diensten afgestemd op de wensen en behoeften van de cliënt. We zijn trots dat we erkend worden door HKZ als een organisatie dat de klant centraal stelt en kwaliteit levert ,' volgens Directeur Zorggroep Meander Anita Tijsma. ‘Elke cliënt en medewerker draagt hier zijn of haar steentje aan bij'.

Goede kwaliteit leveren betekent dat de cliënten van Zorggroep Meander centraal staan en tijdig en helder geïnformeerd worden over de zorgverlening. Er worden duidelijke afspraken gemaakt, die worden vastgelegd in een zorgplan. De zorgverlening wordt regelmatig geëvalueerd en verbeterd. De certificering geldt niet alleen voor de zorg. Ook de ondersteunende diensten, zoals voeding, schoonmaak en het personeelsbeleid zijn beoordeeld en gecertificeerd. ‘Door een goed werkende organisatie kunnen we nog meer tijd besteden aan de cliënt', volgens wijkverpleegkundige Ter Apel Mariette Loogman.  

Zorggroep Meander is van HKZ 2006 naar HKZ 2010 gecertificeerd, hierdoor staat Zorggroep Meander gewaarborgd voor kwaliteit. HKZ 2010 staat voor duurzame kwaliteitsverbetering in de zorg. Zorggroep Meander heeft intern de zaken goed op orde, stelt de klant principieel centraal, stelt cliëntveiligheid centraal en werkt voortdurend aan verbetering van de zorg- en dienstverlening. Periodiek worden de verschillende locaties van onze organisatie bezocht en getoetst of de geboden zorg inderdaad nog voldoet aan deze gestelde HKZ-kwaliteitseisen.

Zorggroep Meander staat voor zorg dicht bij huis, dichtbij mensen die hulp nodig hebben op het gebied van wonen, welzijn en zorg.