Overslaan en naar de inhoud gaan

Tegenslag Daring Dames 1

Door op donderdag, 18 oktober, 2012 - 18:53

Wedstrijdverslag Daring Dames 1 - Flevoland Dames 1

Tekst Nikky Rademaker, Danes 1

HOCKEY - 14 oktober, de dames van Daring stonden weer klaar voor vertrek. Ditmaal een lange reis richting Dronten. Daar zouden we de strijd aangaan met Flevoland Dames 1, die maar één plek boven ons stond. Een belangrijke wedstrijd dus om te winnen.

Vanwege onduidelijkheden in het verkeer kon de wedstrijd iets later dan gepland beginnen. We begonnen de wedstrijd ietswat onzeker. Dit kwam mede door het gebrek aan onze vaste coach en van een aantal speelsters (een groot gedeelte van de achterhoede). Gelukkig nam Nicole deze lastige taak op zich en begeleide ons en geleende toppers Marieke Schrik en Vera Bakker tijdens de wedstrijd.

Daring zat voorin een beetje te klungelen. Niet veel later scoort Flevoland de eerste tegengoal. Daring gaf niet op. Een aanval van Vera Bakker was voldoende. De gelijkmaker kwam met een harde knal achter de keeper, in de goal terecht. Flevoland liet het hier echter niet bij zitten en scoorde de 2-1. Met deze stand werd het rustsignaal gefloten.

De tweede helft was qua rendement een stuk minder spannend dan de eerste. Ondanks dat Daring keer op keer strafcorners haalde, kwamen hier geen goals uit. Flevoland was een groot fan van halve scoops, waardoor ze bijna half Daring van het veld wisten te jagen. Gelukkig vielen er door deze op hoofdhoogte afgevuurde scoops geen gewonden. Wel slaagde Flevoland erin nog 3 doelpunten te scoren. Dit was niet nodig geweest maar helaas, met een stand van 5-1 verloor Daring de wedstrijd.

De teams waren behoorlijk aan elkaar gewaagd en een verlies was niet nodig geweest. Ook worden er behoorlijk wat twijfels getrokken bij beide scheidsrechters. Desalniettemin blijft Daring positief. Aanstaande zondag zal Daring er alles aan doen om op eigen terrein de welbegeerde 3 overwinningspunten te pakken. Harlingen Dames 1, kom maar op.