Overslaan en naar de inhoud gaan

Het Refaja ziekenhuis ontvangt opnieuw lintje Borstkankervereniging Nederland

Door op donderdag, 18 oktober, 2012 - 13:25

REFAJA - Ook dit jaar krijgt het Refaja ziekenhuis van de BVN het ‘roze lintje' omdat het ziekenhuis voldoet aan de Basiseisen van goede zorg in de Monitor Borstkankerzorg. De Monitor laat zien hoe de zorg in ziekenhuizen is georganiseerd. Door de feitelijke ziekenhuisinformatie te combineren met patiëntervaringen is het een uniek instrument.

Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft de criteria van de Monitor Borstkankerzorg ook dit jaar weer aangescherpt. Het ziekenhuis wordt in de Monitor Borstkankerzorg onderscheiden als voldaan wordt aan de vijf belangrijkste voorwaarden (must haves) die BVN heeft gesteld én aan zeven van de overige tien criteria. Door deze jaarlijkse aanscherping wil BVN een impuls geven om kwaliteit van borstkanker zorg, vanuit patiëntperspectief, te verbeteren. De aanscherping van deze criteria is breed getoetst bij patiënten en professionals. Ga naar www.monitorborstkankerzorg.nl voor alle informatie en de nieuwe criteria.

De Monitor Borstkankerzorg is ontwikkeld door Borstkankervereniging Nederland en MediQuest, met medewerking van Stichting Pink Ribbon, Stichting Miletus en de ziekenhuizen.