Overslaan en naar de inhoud gaan

Mantelzorgers gratis naar Les Intouchables

Door op dinsdag, 30 oktober, 2012 - 06:15

MANTELZORG - Op 10 november is de Landelijke Dag van de Mantelzorg. Het thema van dit jaar is: ‘Nu even niet'. Steunpunt Mantelzorg Veendam zet in de week van 5 t/m 11 november mantelzorgers extra in het zonnetje. Er staan diverse activiteiten op het programma, waaronder een filmvoorstelling en een ontmoetingsochtend.

Mantelzorgers nemen soms een zware taak op zich door te zorgen voor hun partner, hun kind, hun buurvrouw. Soms neemt de zorg zoveel tijd in beslag, dat mantelzorgers vergeten dat ze ook goed voor zichzelf moeten zorgen. Daarom wordt sinds 15 jaar de Landelijke Dag van de Mantelzorg georganiseerd. Tijdens deze dag krijgen de mantelzorgers speciale aandacht.

Het Steunpunt Mantelzorg Veendam organiseert in de week van 5-11 november diverse activiteiten. Op 6 november om 19.30 uur draait speciaal voor mantelzorgers in Van Berensteyn de hartverwarmende film ‘Les Intouchables'. Bent u mantelzorger in Veendam en wilt u alleen of samen genieten van deze film, vraag dan gratis kaarten aan bij het Steunpunt Mantelzorg. Er zijn 300 kaarten beschikbaar, dus op=op. Ook mantelzorgers die nog niet bekend zijn bij het Steunpunt zijn van harte welkom.

De dag erna is het Rozendag. Op centrale plaatsen in Veendam deelt het Steunpunt Mantelzorg rozen uit aan mantelzorgers of aan mensen die de roos aan hen willen doorgeven.

Donderdag 8 november van 09.00-12.15 uur is er voor mantelzorgers uit Veendam en omstreken een gezellige bijeenkomst, die eindigt met een lunch. De ochtend wordt mede verzorgd door de werkgroep van het Steunpunt Mantelzorg. Plaats: Jongerencentrum Break! aan het Jan Salwaplein. Opgeven kan tot 31 oktober.

Op 10 november is ten slotte de Landelijke Dag van de Mantelzorg. Het thema is: ‘Nu even niet'. Of: verwen zélf een mantelzorger, en zet hem of haar eens extra in het zonnetje.

Voor meer informatie en/of aanmelden voor één of meer van de activiteiten kunt u bellen met Sjeni Mustafa van het Steunpunt Mantelzorg Veendam, tel. (0598) 698119.