Veendammer hockeymannen lijden nederlaag in en tegen Roden

Door op maandag, 15 oktober, 2012 - 17:32

Roden H1 2-1 Daring H1

Tekst Daring heren 1

HOCKEY - Het eerste mannenteam van M.H.C. Daring Veendam stond op zondag 14 oktober een ware kraker te wachten: de derby in en tegen Roden. Voorafgaand aan de wedstrijd stond de degradant Roden op de derde plaats in de tweede klasse D, terwijl Daring de derde plek in zijn bezit had. Wedstrijden tussen Roden en Daring zijn altijd wedstrijden op zich, vol spanning en sensatie, ongeacht de plaats op de ranglijst van beide ploegen. Zodoende beloofde deze zondag een waar spektakel te worden. Daring miste in Kor Stuut en Edwin Boer twee basiskrachten, maar dit werd opgevangen door Tim Dijkstra.

Hoewel Daring in de eerste minuten nog wel enigszins zijn tanden liet zien, was het al gauw Roden dat het betere van het spel had. Gedurende ruim een kwartier kon Daring allesbehalve een vuist maken, en liet het Roden gemakkelijk combineren. Het mocht dan ook geen verrassing heten dat dit de eerste treffer opleverde: Roden maakte 1-0 uit een uitgespeelde aanval. Daring wilde op dat moment wel iets terug doen, maar was er simpelweg nog niet toe in staat. Juist op het moment dat de Veendammers iets meer uit hun gemeenschappelijke schulp kropen, kregen zij nog een tegentreffer te verwerken. Dankzij zwak verdedigend spel van Daring wist Roden een strafcorner te versieren. De lijnstop wist de slagcorner nog wel aan te raken, maar desalniettemin vloog de bal tegen het net: 2-0. Deze treffer betekende een keerpunt in de wedstrijd. Daring anticipeerde beter op de passing van Roden, waardoor het gemakkelijker onder de duels uit kon hockeyen. Daar kwam bij dat de Veendammers in deze fase überhaupt sterker werden in de duels, wat voor het nodige vertrouwen en aanvalslust zorgde. Daring kon een paar keer gevaarlijk worden via goede passes van Thomas Leenheers, maar voorin stond het vizier nog niet helemaal op scherp. De Veendammers kreeg in de eerste helft één strafcorner, maar die werd van de lijn gehaald door een verdediger van de Roden. Het was niet zo dat de Drentenaren niet meer gevaarlijk werden, maar het was voornamelijk Daring dat het spel in het restant van de eerste helft bepaalde. De vele cirkelpenetraties leverden echter geen doelpunten op, waardoor de ruststand 2-0 was.

Vanaf het eerste fluitsignaal in de tweede helft was Daring erop gebrand om minstens drie treffers te maken. Roden wist zich bij vlagen geen raad met het aanvallende spel van de Veenkolonialen, dat onder andere een paar goede mogelijkheden via strafcorners opleverde. Een viertal van deze buitenkansen mislukte echter, en bovendien wist ook Roden af en toe uit de counter een speldenprikje uit te delen. Goed verdedigend werk van onder andere Daniël Schuth wist echter een derde treffer te voorkomen. Na 26 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft leverde de grote druk van Daring eindelijk een treffer op: Robert Boer prikte de bal keurig achter de keeper, na goed voorbereidend werk van onder andere Thomas Leenheers. De Veendammer ‘Sturm und Drang' die volgde, zorgde voor de nodige paniek aan de kant van Roden. Dat team leek echter met de minuut stabieler te gaan verdedigen en hanteerde in de slotfase een waar catenacciosysteem. Daring drong aan, kreeg nog een strafcorner, maar de sleeppush werd door de keeper uit de kruising geranseld. Daring wist niet meer te scoren, waardoor de stand op 2-1 bleef steken.

Daring had deze wedstrijd meer verdiend. De neutrale toeschouwers waren het erover eens dat de wedstrijd ten minste in een gelijkspel had mogen eindigen, terwijl een overwinning voor Daring misschien ook niet eens onterecht was geweest. Door deze verliespartij bezetten de Veendammers de vierde plaats, en heeft het vier punten achterstand op de koplopers Roden en EHV. De laatstgenoemde ploeg komt op zondag 28 oktober naar de Langeleegte. U komt Daring heren 1 dan toch ook aanmoedigen?