Onnodige nederlaag Veendam 1894 (zat)

Door op maandag, 15 oktober, 2012 - 15:22

Tekst VV 1894

VOETBAL - Veendam 1894 had afgelopen zaterdagprima zaken kunnen doen in de 4e klasse C en zou zich bij winst serieus hebben gemeld in de strijd om de 1e periodetitel. Maar het liep allemaal even iets anders. De lastige uitwedstrijd tegen vv Groningen ging met 4-3 verloren. Een onnodige nederlaag want op basis van het veldspel en de kansenverhouding had er meer ingezeten. Het begon allemaal nog zo goed voor Veendam 1894. Na tien minuten spelen schoot aanvoerder Harrie Hulsing na een fenomenale individuele actie de bal hard tegen de touwen. Er leek geen vuiltje aan de lucht en de Veendammers controleerden de wedstrijd. Totdat halverwege de 1e helft vv Groningen tegen de verhouding in op gelijke hoogte kwam via een vrije trap. De ploeg van trainer/coach Chris de Jong raakte hierdoor van slag en gaf achterin te veel ruimte weg. Aangezien de stadjers over enkele zeer effectieve aanvallers beschikken was dit vragen om moeilijkheden. Nog voor rust liep de thuisploeg dan ook uit naar een 3-1 voorsprong. Doordat vlak voor rust Harrie Hulsing de aansluitingstreffer forceerde ging het publiek een spannende 2e helft tegemoet.

Na de pauze ging Veendam 1894 logischerwijs op jacht naar de gelijkmaker. De lat en een goede Groninger doelman stonden echter een treffer in de weg. Nadat vv Groningen halverwege de 2e helft via een counter de 4-2 binnenschoot leek het duel beslist, maar ook nu gaf Veendam 1894 zich nog niet gewonnen. Doordat Gohkan Atabas 5 minuten voor tijd een vrije trap op schitterende wijze binnenschoot, ontstond er een hectische slotfase. De gelijkmaker hing in de lucht, maar met veel kunst- en vliegwerk bleef de thuisploeg op de been. Uiteindelijk kan worden geconcludeerd dat de meest gelukkige ploeg heeft gewonnen, in een voor het publiek aantrekkelijke en sportieve wedstrijd. Ondanks deze nederlaag blijft Veendam 1894 staan op de 2e plaats in de 4e klasse C, waarin koploper Elim het meeste aanspraak maakt op de 1e periodetitel.

Volgende week zijn de geelzwarten vrij en een week later komt het sterke SC Angelso op bezoek aan De Langeleegte. De Emmenaren staan op een 4e plek, maar hebben met een wedstrijd minder gespeeld 2 verliespunten minder dan Veendam 1894.