Veendam 1894 en Twedo delen de punten

Door op maandag, 15 oktober, 2012 - 15:20

Tekst VV 1894

VOETBAL - Veendam 1894 is afgelopen zondag tegen Twedo niet verder gekomen dan een 3-3 gelijkspel. De algehele tendens na afloop was, dat de Veendammers zichzelf hiermee tekort hebben gedaan. Veendam 1894 was voetballend de betere en kreeg ook verreweg de meeste kansen. Met name in de tweede helft verzuimde de ploeg van Hans Kamphuis bij een 3-2 stand de wedstrijd in het slot te gooien. Daarnaast vielen enkele beslissingen van de arbitrage niet uit in het voordeel uit van Veendam 1894. Twedo had namelijk niet mogen klagen als ze na rust met 10 man verder moesten vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler. Bovendien had de bal enige tijd later op de stip gekund na een handsbal. Maar een ongeschreven regel in de voetballerij zegt dat bij het missen van vele kansen, de tegenstander aan de andere kant vaak aan één kleine mogelijkheid genoeg heeft om tot scoren te komen. En zo geschiedde afgelopen zondag ook.

Uit één van de spaarzame mogelijkheden na de pauze wisten de gasten uit Veenoord/Nieuw-Amsterdam de 3-3 te forceren. De overige goals vielen allen in de 1e helft. Veendam 1894 begon de wedstrijd uitstekend en nam al na 10 minuten spelen de leiding middels een mooie uithaal van Ricardo Brongers. Daarna zorgde onzorgvuldigheid aan Veendammer zijde ervoor dat Twedo twee keer kon scoren. Maar nog voor rust werd dit rechtgezet door goals van Darryl Sanchez (pen.) en Lars Brouwer. Na de pauze schoot Veendam 1894 zichzelf dus lelijk in de voet door de kansen niet te benutten en Twedo langszij te laten komen.Door deze puntendeling is alles in elkaar geschoven en is een topklassering voor de ploeg uit de Parkstad net zo dichtbij als de degradatiestreep.

Volgende week is er geen wedstrijd en een week later moet Veendam 1894 op bezoek bij CEC.