Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel belangstelling infomarkt Winkler Prins

Door op dinsdag, 16 oktober, 2012 - 07:00

WINKLER PRINS - De dertigste informatiemarkt op Winkler Prins Veendam over vervolgopleidingen op universiteiten, hbo, mbo en andere instanties trok vrijdag 12 oktober meer bezoekers dan ooit. Veel ouders, verzorgers en leerlingen lieten zich uitvoerig informeren over de opleidingsmogelijkheden na het behalen van het diploma vo. Ook de belangstelling van leerlingen van andere scholen voor voortgezet onderwijs in de regio was groot.

Diverse opleidingsinstanties uit het hele land vinden hun weg naar de Veendammer school. De standhouders zijn uitermate tevreden over de faciliteiten en gastvrijheid die de school biedt en de interesse van de bezoekers.Dit jaarwaren er zelfs meer universiteiten op Winkler Prins vertegenwoordigd dan op de grote voorlichtingsmanifestatie in de stad Groningen. De Universiteit Leidenheeft al te kennen gegeven volgend jaar graag meer ruimte ter beschikking te willen hebben.

De onderwijsbeurs gaf een breed scala aan opleidingen te zien van praktijkgericht tot en met universitair. De voorlichting over de verschillende opleidingen gebeurde door beroepsvoorlichters, maar ook door studenten en oud-leerlingen van Winkler Prins, die hun ervaringen met hun huidige opleiding graag wilden delen met de huidige leerlingen. Dat deze kleinschalige informatiemanifestatie over vervolgopleidingen in een grote behoefte voorziet, is duidelijk. De decanen/loopbaanbegeleiders kijken samen met alle betrokkenen bij Winkler Prins terug op een zeer geslaagde avond.