Viermaal judogoud in Emmen

Door op maandag, 15 oktober, 2012 - 12:13

Tekst Judoschool Veendam

JUDO - De wedstrijdjudoka's van judoschool Veendam namen afgelopen zaterdag deel aan het Open Drents Judokampioenchap in Emmen. Aan het toernooi werd door 60 verschillende clubs deelgenomen. Dit bracht maar liefst 600 deelnemers uit Nederland, Duitsland, Noorwegen, Zweden en zelfs uit Rusland naar Emmen.

De Veendammers kwamen goed voor de dag en behaalden 6 prijzen. Bij de dames wisten zowel Anniek Potze als Elisabeth Meijer overtuigend kampioen te worden. Elisabeth wist in haar finale te winnen van de huidige nederlands kampioen. De heren veroverden nog eens 4 medailles. Goud was er voor Thijmen Engels en Lennart Siefkes. Thijmen was in de klasse -73 kilogram oppermachtig en wist al zijn 5 wedstrijden met een vol punt te winnen. In de klasse -90 kilogram werd Lennart Siefkes kampioen. Na drie sterke wedstrijden kreeg zijn sterke Zweedse tegenstander in de finale totaal geen vat op de 24-jarige veendammer. Met een fraai punt werd Lennart kampioen.
Brons werd er behaald door Sije Wiersma en Nick Hoeksema. Sije verloor in de verlenging zij eertse wedstrijd maar knokte zich goed terug. Met name zijn fraaie ippon om de derde plaats tegen een sterke Noorse judoka was prachtig. Nick Hoeksema draaide ook een sterk toernooi en werd derde in de klasse -81 kilogram.
De judoka's Amy Smit, Kim smit, Kjell de Vries, Alex Behrendt kwamen ook ver maar verloren de wedstrijd om de derde plaats.