Zwemwedstrijd De Brug in Norg

Door op zondag, 14 oktober, 2012 - 18:48

Tekst en foto's De Brug

ZWEMMEN - De zwemmers van De Brug Veendam hebben de eerste wedstrijd van het seizoen heel goed afgesloten met vele medailles en PR's. Zaterdagmorgen gingen ze naar het Molenduinbad in Norg waar de wedstrijd zou plaatsvinden. Ze hadden er allemaal weer zin, er zou namelijk ook nog een feestje zijn na de wedstrijd.

Tegen 12.30 uur werd de wedstrijd feestelijk geopend door o.a. de burgemeester, wethouder en .... Saskia de Jonge, een topzwemster die is mee geweest als 6e zwemster voor de estafetteploeg op de 4 x 100 m vrije slag naar de Olympische spelen in Londen. Zij verrichtte de opening en is de hele middag gebleven en heeft met vele zwemmers gesproken en met ze op de foto gekomen.

Ook de Brug Veendam heeft haar kunnen overhalen met het hele team op de foto te gaan. Ze werd gevraagd om ambassadrice van De Brug Groningen te worden en dat heeft ze geaccepteerd.

Toen was het toch tijd om te laten zien wat onze zwemmers konden presteren. Dat begon al gelijk goed met Mark Gernaat die een PR zwom op de 100 m vrije slag en daarna volgden er nog vele PR's (20 stuks) van de andere zwemmers van Veendam. Het estafette team van de 4 x 25m vrije slag won de beker en ook de 4 x 50 m vrije slag estafette werd gewonnen door Veendam.

Na de wedstrijd gingen alle zwemmers en begeleiders dan ook vrolijk op weg naar het feestje en het naastgelegen gebouw. Daar werden eerst alle medailles uitgedeeld, Veendam had maar liefst 17 gouden, 10 zilveren en 8 bronzen op de persoonlijke nummers gehaald. Na de prijsuitreiking kon het feest beginnen met een warm en koud buffet, muziek , zumba enz.