Overslaan en naar de inhoud gaan

Bloemen voor raadslid KiezersBelangen Veendam

Door op zondag, 14 oktober, 2012 - 01:10

Tekst Hans Kiezebrink (raadslid KiezersBelangen Veendam)

KIEZERSBELANGEN - Het mooie fietspad tussen de Schilderslaan en Westerbrink wordt definitief niet verwijderd. Dit tot grote vreugde van de vele gebruikers, waaronder dagelijks zo'n 500 WP scholieren. De aangevoerde reden tot verwijdering zou de enorme overlast zijn, gerelateerd aan dit fietspad. Het raadsvoorstel voor verwijdering werd op 24 september jl. door de raad verworpen.
Tegen dit voorstel van het college werd met 520 handtekeningen van WP scholieren geprotesteerd.

Bovendien werden 26 zienswijzen ingediend en 237 protesthandtekeningen vanuit Muntendam aangeleverd.

Hoe groot was en is nu eigenlijk deze overlast?

  • Enkele buurtbewoners spraken van onaanvaardbaar.
  • Anderen haalden de schouders op en zeiden dat het met die overlast wel meeviel.
  • Er waren ook meerdere aanwonenden die ontkenden dat er noemenswaardige overlast was en wilden pertinent het fietspad behouden.

Overlast is een rekbaar begrip. Was die overlast werkelijk zo erg?
Want wie kan dan verklaren dat een groep bewoners uit de bewuste Schilderslaan zo blij zijn met het behoud van het fietspad, dat ze mijn inspanning beloonden met een prachtig bloemstuk?
Deze aanwonenden zijn het nu net die al die gebruikers van het fietspad dagelijks voor hun deur langs zagen en zien komen,

Het was niet mijn intentie hiermee in de openbaarheid te treden. Maar meerdere raadsleden hebben bij mij aangedrongen dit toch wereldkundig te maken, hetgeen ik dus bij dezen doe. Dit vergezeld met een foto van het prachtige boeket.