Overslaan en naar de inhoud gaan

De 24 uur van Zuidwending 2012

Door op maandag, 15 oktober, 2012 - 20:00

 


Archieffoto

24 UUR - Ter afsluiting van het jaar 2012 wordt vrijdag 28 en zaterdag 29 december in Zuidwending, dorpshuis De Wending voor de 22e keer de 24 uurrace van Zuidwending gehouden. Na de succesvolle races van de voorgaande jaren en het jubileum in 2010, staat ook dit jaar deze klassieke langeafstandsrace weer op het programma. De start is op vrijdagavond 28 december om 16.00 uur met de finish op zaterdag 29 december om 16.00 uur.

Door 6 teams wordt in 12 manches van 2 uur gestreden om de overwinning! Een unieke race in Nederland! De race wordt georganiseerd in samenwerking met Slot Race Club Zuidwending, voortgekomen uit de 24 uur race en met dorpshuis De Wending als thuisbasis.

Dat is meteen het nieuwtje dit jaar: voor het eerst wordt gestreden op de door Slot Race Club Zuidwending aangelegde en geoptimaliseerde digitale racebaan van Carrera Digital 1:32, welke garant staat voor spektakel met pitstops voor brandstof en rijderwissels.... Rijden in daglicht, schemer en volledige duisternis waarbij de coureurs zich moeten houden aan het racereglement.

Kortom, je mag de 24 uur van Zuidwending niet missen!

De race dagen zijn gratis toegankelijk voor publiek. Publiek dat ieder jaar weer uit de wijde omgeving langskomt om een kijkje te nemen.

De winnaars van edities 2010 en 2011, Geert Biemold en Wim Norder, zijn er om hun titel te verdedigen maar zij worden uitgedaagd door 5 teams, waaronder ‘oud-winnaars'. Dat belooft een spannende strijd te worden!

Zonder coureurs geen race!
Teams die zich in willen schrijven voor de 24 uurrace kunnen zich hiervoor tot uiterlijk 31-10-2012 via email naar ac.dewending@gmail.com

Het inschrijfgeld bedraagt 75,00 euro per team, te voldoen bij gebleken deelname (hiervoor worden door de teams vaak sponsoren gezocht). De inschrijving kan uitsluitend middels opgavestrook of via mail, zoals aangegeven op de opgavestrook, met de benodigde gegevens.
Als er zich meer teams inschrijven, wordt er een loting gehouden, de teams worden nader ingelicht. De inschrijving vervalt indien een team niet aanwezig is op de avond van loting, of bij niet tijdig voldoen van inschrijfgeld.