Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendammer wind van 13 oktober 2012

Door op zaterdag, 13 oktober, 2012 - 12:20

 
Jan van der Laan bij Radio Parkstad

Columnist Jan van der Laan laat wekelijks op Parkstadveendam.nl, zijn licht schijnen over het wel en wee van Parkstad Veendam. Tevens kunt u zijn column iedere zaterdag beluisteren bij Radio Parkstad om 12:02 uur.


De naam van deze column zegt het al. Wij leven in de plaats Veendam en hebben rekening te houden met Veendammer Wind. Dit alles is eigenlijk niets bijzonders, maar soms lijkt het erop dat deze wind erg wispelturig is zowel wat betreft de richting als de kracht ervan.

Zo bevond ik mij, erg recent in een gezelschap, waar ook gesproken werd over de mogelijke grondaankopen die wij in onze gemeente zouden kunnen verwachten. Het zou dan gaan over een flink stuk grond die garant zou kunnen staan voor een mooi aantal arbeidsplaatsen.

Helaas werd dezer dagen in de lokale pers medegedeeld, dat de vestiging van een kaasfabriek wel in het noorden van ons land gaat geschieden maar helaas niet in onze gemeente.

De lokale pers kan ook regelmatig mededelingen doen over nieuwe bedrijfsvestigingen vooral in het midden- en kleinbedrijf, maar helaas moet er ook regelmatig medegedeeld worden dat er bedrijfjes gaan verdwijnen.

Mede door het feit, dat wij na de laatstgehouden verkiezingen nog steeds niet beschikken over een regering, is op een niet onbelangrijk aantal terreinen nog steeds niet bekend hoe het beleid daar in de komende tijd gaat worden.

Dat betekent dan weer, dat de gemeenteraden de zogenaamde voor-jaarsnota moeten vaststellen zonder dat zij weten welk regeringsbeleid de komende maanden dit beleid in hoge mate zal gaan bepalen. Dit is natuurlijk een zeer onbevredigende situatie want het betekent in feite, om in natuurlijke termen te spreken, dat er in troebel water moet worden gevist.

Degenen, die zich meer of minder op de hoogte hebben gesteld van het feitenmateriaal zoals dat nu bekend is, zullen het met mij eens zijn dat het vissen in troebel water soms nog heel wat meer kans op succes geeft, dan hetgeen er nu moet gaan gebeuren.

Het lijkt mij daarom een goede zaak, dat wij met elkaar de hoop uitspreken, dat het allemaal wat gunstiger uitpakt dan zich nu laat aanzien en dat het de bemanning van de vissersboot gelukt om de hele zaak veilig aan de goede kant van Parkstad Veendam aan land te zetten!!